Sporočila za javnost

12.02.2016
Javna razgrnitev OPPN za stanovanjsko območje Artiče – jug, ART-09

V ponedeljek 15.2. 2016 se prične javna razgrnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko območje Artiče – jug, ART-09, ki se nanaša na ureditev stanovanjske soseske na nepozidanem območju v južnem delu naselja Artič. Javna razgrnitev bo potekala na občini in v Krajevni skupnosti Artiče do vključno 15.3.2016. Vabljeni tudi na javno obravnavo tega akta, ki bo v sredo 2.3.2016 ob 16. uri v sejni sobi občine. Zainteresirani imate v času javne razgrnitve možnost na prostorski akt podati vaše pripombe in predloge, do katerih bo občina zavzela stališča in le-ta upoštevala v nadaljnjih fazah priprave akt.

arhiv objav...

Župan

11.02.2016
Župan v družbi stanovalcev Doma upokojencev Brežice preživel prešerno dopoldne

Brežice, februar – Župan občine Brežice Ivan Molan se je na povabilo članov domskega pevskega zbora Žarek udeležil kulturne prireditve, posvečene našemu največjemu pesniku, Francetu Prešernu, ki so jo pripravili in izvedli stanovalci Doma upokojencev Brežice. Župan se je stanovalcem zahvalil za povabilo in jim čestital za vsebinsko bogato prireditev. Kot je povedala vodja enote mag. Valentina Vuk, so v domu ponosni na številne dejavnosti in prostovoljce, ki dom redno obiskujejo in bogatijo z različnimi dejavnostmi.

arhiv objav...

Razpisi

21.01.2016
Javni razpis - PROGRAMI ZDRAVSTVA IN SOCIALNEGA VARSTVA 2016

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva v Občini Brežice za leto 2016.

arhiv objav...

Javna naročila

12.02.2016
Grad Brežice - vgradnja osebnega dvigala

Občina Brežice objavla javno naročilo za vgradnjo dvigala za prevoz oseb v gradu Brežice

arhiv objav...

Projekti

09.12.2015
V Brežicah pridobili evropska sredstva za izboljšanje dostopnosti športa ljudem s posebnimi potrebami

Brežice – Občina Brežice uresničuje vizijo na področju evropskih vsebinskih projektov, ki so financirani neposredno preko razpisov Evropske Komisije. Po odmevnih Mednarodnih glasbenih delavnicah (I. in II.) ter projektu Šport za zdravo starost nadaljuje občina uspešno evropsko pot s projektom Feel the freedom of the water (FFW – Občuti svobodo vode) v vrednosti 617.642 evrov, za katerega je občina pridobila sofinanciranje v višini dobrih 494.700 evrov. Aktivnosti projekta so namenjene invalidom in ljudem s posebnimi potrebami, cilj projekta je preko izboljšane dostopnosti javno športne kot tudi namestitvene infrastrukture približati vodne športe ljudem s posebnimi potrebami.

arhiv objav...

Zanimivo

06.02.2016
Začela se je vladavina Fašjenka v občini

Brežice – Tradicionalno v petek pred pustnim torkom prevzame občinsko oblast v Brežicah Fašjenk v podobi Fašjenkovega župana dr. Stresa in njegovih zvestih spremljevalcev, letos je v svoji ekipi gostil migrante pa tudi nemško predsednico Angelo Merkel. Župan Ivan Molan je predal občinski ključ in se za teden dni odrekel funkciji prvega moža v občini, ko bo na oblasti Fašjenk.

arhiv objav...

Civilna zaščita

06.02.2016
Letna skupščina Radiokluba Elektron Brežice

Mostec pri Dobovi: Člani Radiokluba Elektron so izvedli letno skupščino...

arhiv objav...

Uradne objave

arhiv objav...