Pestra ponudba brezplačnih vadb za starejše v občini Brežice

15.07.2015

 

Brežice Občina Brežice vabi starejše občanke in občane, ki želijo aktivno preživeti poletne dni in svoj prosti čas, da se vključijo v pester program brezplačne rekreativne vadbe. Vadba poteka vsak dan v tednu, razen ob vikendih na različnih lokacijah po občini.

Občina Brežice s podporo projekta »Šport ZA zdravo starost« v programu Erasmus + pričenja s ponudbo brezplačnih programov rekreativne vadbe, v katere želi vključiti predvsem starejše občanke in občane, seveda pa tudi vse ostale zainteresirane. Skupaj je zainteresiranim na voljo 6 različnih vrst vadb v obsegu 27 ur vadbe v posameznem tednu. Izbirajo lahko med nordijsko hojo, vadbo za hrbtenico in moč, splošno rekreativno vadbo, pilatesom in plesom kot rekreacijo. Preizkusijo pa se lahko tudi v kanuju in sup-u.

Vadba poteka na območju celotne občine. Največja izbira v dopoldanskem in popoldanskem času je na voljo v mestu Brežice, kjer je večina vadbe locirana v okolje grajskega parka, en del pa v telovadnici Ekonomske in trgovske šole. Vadijo pa tudi v Globokem, Artičah, na Skopicah, Bizeljskem, Mostecu, Borštu in Športno rekreativnem centru Grič.

Vadbo vodi sedem usposobljenih vaditeljev. Vadba bo potekala predvidoma vse do 30.9.2015.

Program_vadbe_julij_2015.jpg