Prijavi svoj dogodek

Dogodki v občini Brežice in okolici

po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
<okt november 2019 dec>

Danes vabimo

Danes ni objavljenega nobenega dogodka. Vabimo vas, da v naslednjih dneh preverite nove objave.

JAVNA TRIBUNA – POSAVJE 2013 : VAŠ IN NAŠ PRISPEVEK K PREPREČEVANJU NASILJA

od 28.11.2013 do 28.11.2013
ob: 12:00 h

Slovenija - Klub KDK Kulturnega doma Krško

Zavod EMMA, center za pomoč žrtvam nasilja, prireja v četrtek, 28.11.2013 OB 12.00 uri v Klubu KDK Kulturnega doma Krško v sklopu mednarodnih dni boja proti nasilju (25.11. – 10.12.2013)

 JAVNO TRIBUNO – POSAVJE 2013 : VAŠ IN NAŠ PRISPEVEK K PREPREČEVANJU NASILJA

Na javni tribuni bo sodelovala strokovna javnost, ki jo bodo zastopali predstavniki lokalne skupnosti, Centrov za socialno delo, MNZ – PU Novo Mesto, MDDSZ, predstavniki Romske skupnosti ter mnogi drugi. V diskusiji bomo predstavili delo vladnih in nevladnih posavskih institucij na področju preprečevanja nasilja, ter s tem prispevati k skupnim prizadevanjem za nenasilno družbo.

Posebna pozornost bo namenjena vpetosti prebivalstva ter lokalne skupnosti pri ozaveščanju v boju proti vsem oblikam nasilja. Pomena nenasilne družbe se zavedajo tudi predstavniki na lokalnem nivoju saj bodo prisotni župani posavskih občin g. Srečko Ocvirk iz Sevnice, Mojmir Pustoslemšek iz Kostanjevice na Krki, Katja Čanžar podžupanja iz Brežic in mag. Miran Stanko iz Krškega, ki bo s krajšim nagovorom tudi otvoril javno tribuno. Prisotni bodo tudi predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki na nacionalni ravni financira projekte nevladnih in drugih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko nasilja.

V sklopu javne tribune bo tudi predstavljen kratek, umetniško dokumentarni film, z naslovom »MOJE LEPE NOGE«  (12 min) avtorice Coralie Girard, ki je nastal v sodelovanju Zavoda EMMA, Luksuz produkcije in Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega.

Film, skozi prikaz lepote ženske na edinstven način obravnava problematiko nasilja nad ženskami ter opozarja na posledice preživetega nasilja. V filmu so tako podane boleče izpovedi žensk, ki doživljajo nasilje ter umetniške projekcije ženske kot simbola lepote.

Film in diskusija, ki bo sledila projekciji filma, sta namenjena ozaveščanu javnosti o problematiki nasilja v družini in družbi. Javna tribuna se bo končala z neformalnim druženjem vseh prisotnih, ob nekaterih izdelkih in dobrotah aktivov kmečkih žena iz Posavja.

Zavod EMMA bo, v sklopu prireditve, postavil tudi informativne stojnice, kjer bodo lahko občani prejeli dodatne informacije, letake ali pa se pogovorili s strokovno usposobljenim osebjem o izkušnjah nasilja oziroma njihovemu preprečevanju. Stojnice bodo 27.11. v Sevnici, 28.11. v Krškem, 29.11. Kostanjevica na Krki in 30.11. v Brežicah.

Vabljeni so vsi prebivalci Posavja in širše, ki jih tematika zanima ali pa bi s svojo prisotnostjo zgolj želeli podpreti prizadevanja za nenasilno družbo.

Več si lahko preberete tudi na spletni strani: ww.zavod-emma.si ali Facebook profilu: Zavod Emma.

 

Zavod EMMA in projekt financirajo MDDSC, Občina Krško ter ostale posavske občine.

Sodelavke in sodelavci Zavoda EMMA

______________________________________________

 

Zavod EMMA je nevladna, nepridobitna organizacija, s sedežem v Ljubljani, ki je bila ustanovljena leta 2000, z namenom nudenja brezplačne  in strokovne psihosocialne pomoči žrtvam nasilja. Od leta 2007 s svojo enoto v Krškem, ki  deluje na območju Posavja. Zavod EMMA deluje preventivno in kurativno na področju pomoči osebam z izkušnjo nasilja.< nazaj na prejšnjo vsebino