Prijavi svoj dogodek

Dogodki v občini Brežice in okolici

po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
<okt november 2019 dec>

Danes vabimo

Danes ni objavljenega nobenega dogodka. Vabimo vas, da v naslednjih dneh preverite nove objave.

ŽIVAHEN DAN NA TRŽNICI V BREŽICAH

od 16.07.2014 do 16.07.2014
ob: 09:00 h

Brežice - tržnica Brežice

PRVI ŽIVAHEN DAN NA TRŽNICI V BREŽICAH

 

V začetku julija in konec avgusta se bo v bližini novo nastajajočih tržnic odvijal Živahen teden Posavske špajze. V vsaki od posavskih občin bomo predstavili pestro ponudbo obstoječih in novih pridelovalcev lokalne hrane, potekal pa bo tudi bogat spremljajoč program za vse starosti.

 

Na živahnem dnevu v Brežicah bodo za obiskovalce postavili Kmečki Fast-food sezonske in lokalne kuhinje, Kruhopečke bodo prikazale, kako se naredi domač kruh iz lokalnih sestavin, na Otroški tržnic pa bomo predstavili ideje osnovnošolcev, ki so razmišljali, kako bi izgledala idealna stojnica Posavske špajze. V sodelovanju z društvom Regrat bo prvič v Brežicah organizirana Zelemenjavo pridelkov, sadik, semen pa tudi ozimnice. Za pristaše nakupovanja na tržnici pa bo pripravljenih tudi nekaj nagradnih žrebanj ter uporabnih darilc, obiskovalci pa si bodo lahko na delavnici ponovne uporabe izdelali tudi nakupovalno torbo iz stare majice.

vabilo_bre__ice___ivahni_dan_na_tr__nici.jpg

 

zelemenjava_bre__ice.jpg

 

Projekt Posavska špajza povezuje vse občine Posavja, od Kostanjevice na Krki, Bistrice ob Sotli, Brežic, Krškega, Sevnice do Radeč. Glavnina projekta, sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je bila namenjena vzpostavitvi ali obnovi objektov tržnic v vsaki občini, z namenom spodbujanja kmetovalcev za direktno prodajo ter malih in velikih potrošnikov za nakup živil iz lokalnega posavskega okolja. V animacijsko-izobraževalne aktivnosti bo do konca avgusta vključenih več različnih skupin udeležencev, od šolarjev, javnih institucij, lokalnih gostincev in restavracij do nenazadnje ponudnikov lokalno pridelane in sezonske hrane.

 

Več na:

https://www.facebook.com/posavskaspajza< nazaj na prejšnjo vsebino