Dom kulture Brežice

Občina Brežice

Dom kulture Brežice

Trg Jožeta Toporišiča 3

8250 Brežice  

 

 

INFORMACIJE

Gledališke in druge predstave:

JSKD OI Brežice, 07 4990 650, 051, 031 473 224, oi.brezice@jskd.si

Najem dvorane in ostalih prostorov

JSKD OI Brežice, 07 4990 650, 031 473 224  oi.brezice@jskd.si

Tehnik in odgovorna oseba v dvorani:

Jernej Agrež, 040 649 265, jernej.agrez@gmail.com

Kino predstave

Tobija Medved, 041 714 903, tobija.medved@amis.net

 

 

VLOGA za rezervacijo

CENIK - od 20. 6. 2017

 

Dom kulture Brežice (Trg Jožeta Toporišiča 3) leži na severni vpadnici v mesto. Odlična lega ob glavni cesti z mnogimi parkirišči ob parku in cerkvi sv. Roka ponuja dodatno možnost za prireditve tudi v njegovi neposredni bližini. Po energetski prenovi v letu 2013 je bila posodobljena zunanja podoba doma, kar že na prvi pogled vnaša svežino v že tako bogat kulturni prostor občine Brežice. Občani in ostali obiskovalci Brežic tako upravičeno pričakujejo, da se za zidovi odvija bogato kulturno dogajanje.  

V domu je večnamenska dvorana331 sedeži (parter 255 in balkon 76 sedežev). Opremljena je za izvedbo odrskih (gledaliških in plesnih) in glasbenih prireditev oziroma koncertov ter oglede kino predstav.  V zaodrju sta dve garderobi, prostor za masko in sanitarije za nastopajoče.

 

SEDEŽNI RED

 

 MG 9112-2pom. MG 9117pom. MG 9121pom.

 

 

 

 

Dvoransko ozvočenje in osvetlitev omogočata izvedbo prireditev širokega tehničnega spektra, od enostavnih govornih prireditev, do protokolarnih dogodkov s kulturnim programom in masovnih glasbenih prireditev. Ob pravočasni rezervaciji dvorane in jasno opredeljenih potrebah uporabnika, je mogoče obstoječo tehnično opremo dopolniti za izvedbo zahtevnejših produkcij. Tehnična ekipa, ki skrbi za oblikovanje zvoka in luči se prilagaja obsegu in zahtevnosti dogodka, obenem je zadolžena in usposobljena tudi za morebitno nudenje prve pomoči in gašenje začetnih požarov ter izvajanje evakuacije.

 

NAVODILA ZA UPORABNIKE

NAČRT ODRA

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE OPREME

 

Avla dvorane je primerna za manjše družabne dogodke in srečanja ter druženja pred in po predstavah. V pritličnem delu, na stopnišču in v zgornji etaži so stene opremljene s sistemom za obešanje raznovrstnih slikarskih in fotografskih del. 

V domu so v spodnji, prvi in drugi etaži tri učilnice namenjene izvedbi izobraževanj in seminarjev, pretežno pa se v njih izvaja društvena dejavnost.

 

Avla_stopnisce.JPGAvla.JPGDom_procelje.JPG Avla_nadstropje.JPGDom_zunanja_2.JPGDom_zunanja_1.JPG

 

 

Zaodrje.JPG Ucilnica.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pišite nam


7+8=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).