Uspešno zaključen sestanek o sodelovanju med Vojašnico Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki ter Civilno zaščito občine Brežice

datum: 09.04.2014

kategorija: Civilna zaščita

V sredo zjutraj smo se sestali v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki...

V sredo, 09.04.2014 ob 08:00. uri zjutraj smo se sestali v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki major Aleš Zajc in Benjamin Hrovatič iz Slovenske vojske ter Jernej Agrež iz Kinološkega društva IZAR in svetovalec za področje zaščite in reševanja pri Občinski upravi Občine Brežice, Roman Zakšek.

Namen sestanka je bil preveriti področja možnega sodelovanja med Slovensko vojsko v Vojašnici Jerneja Molana, društev posebnega pomena v sistemu zaščite, reševanja in pomoči ter Civilne zaščite občine Brežice. Ugotovili smo, da bi se dalo sodelovati na področju zračne podpore v izvajanju vaj Civilne zaščite občine Brežice ter v primeru naravnih nesreč. Dogovorili smo se, da bomo že to jesen izpeljali pričetek usposabljanja ekipe z reševalnimi psi za posredovanje s helikopterjem Slovenske vojske. Obstaja pa tudi možnost usposabljanja ekip prve pomoči pri Civilni zaščiti občine Brežice za posredovanje s helikopterjem Slovenske vojske.

Svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

025