33. razstava Društva rejcev malih živali

datum: 31.10.2014

kategorija: Oktobrski utrinki

Od 24. do 26.10.2014 so si lahko obiskovalci v telovadnici Gimnazije Brežice ogledali tradicionalno razstavo malih živali, letos že 33. po vrsti. Najbolj zvesti obiskovalci razstave so gotovo otroci iz vrtcev in šol, ki na takšen način pobliže spoznajo različne male živali, večinoma domače, med njimi pa se znajde tudi kakšna eksotična kača ali kuščar.

Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_10.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_01.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_02.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_04.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_05.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_06.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_09.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_12.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_13.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_11.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_14.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_16.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_20.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_18.jpg Razstava_malih___ivali_v_Bre__icah_17.jpg 

O društvu

Ustanovitev »Društva rejcev malih živali« Brežice sega v daljne leto 1981. Društvo danes šteje okoli 60 članov, je največje in najaktivnejše društvo na tem področju v Posavju, odprto za vse ljubitelje oz. rejce malih živali, tako so v društvu tudi člani iz sosednje države Hrvaške. Vizija društva je reja čim več različnih pasemskih živali, povezovati se z ostalimi društvi doma in v tujini, seznanjati obiskovalce razstav in ostale zainteresirane o pomenu reje, skrbi in odnosa do živali in narave.

Več o društvu na http://www.drmžb.si