Na obisku pri brežiških radioamaterjih

datum: 23.07.2012

kategorija: Sporočila za javnost

Brežice – V sklopu obiskov pri društvih in klubih, ki sodelujejo v sistemu Civilne zaščite in reševanja v občini Brežice, je župan Občine Brežice Ivana Molan obiskal Radioklub Elektron Brežice S59ACP, ki domuje v najvišjem nadstropju Dijaškega doma.

Radioklub Elektron Brežice združuje radioamaterje, katerih delo in znanje vzpostavljanje zvez izjemnega pomena v času, ko ostale zveze (telefoni, internet, mobiteli) odpovedo, tako so odigrali pomembno vlogo  v času osamosvojitvene vojne, danes pa so vključeni v sistem zaščite in reševanja za primere naravnih nesreč in ostalih izrednih razmer. Radioklub Elektron ima status društva javnega pomena in je v l. 2011 praznoval 50  let ustanovitve kluba. Člani kluba so zelo aktivni, na državnih tekmovanjih redno posegajo po najvišjih mestih. Ob praznovanju pol stoletja kluba so izdali priložnostno QSL kartico, s katero uradno potrjujejo vzpostavitev vez. Teh so v lanskem letu vzpostavili čez 14.000, kar je svojevrsten dosežek.

Za dolgoletno neprekinjeno delovanje in sodelovanje v sistemu Civilne zaščite in reševanja so prejeli Plaketo  Občine Brežice.  V sklopu Brežiškega oktobra člani kluba redno pripravljajo dan odprtih vrat s katerim želijo širšo javnost seznaniti s svojim bogatim delovanjem na področju tehnične kulture.

Več o klubu si lahko ogledate na njihovi spletni strani  http://s59acp.org/.

Predstavitev kluba – predsednik Radiokluba Elektron Brežice Dušan Kostrevc.

Obisk_Radiokluba_Elektron_Bre__ice_1.JPG Obisk_Radiokluba_Elektron_Bre__ice_2.JPG Obisk_Radiokluba_Elektron_Bre__ice_3.JPG Obisk_Radiokluba_Elektron_Bre__ice_4.JPG Postavitev_antene_arhiv_Radioklub_Elektrob_Bre__ice.JPG Obisk_Radiokluba_Elektron_Bre__ice_5.JPG