Župan čestital srebrnemu atletu Roku Deržaniču

datum: 24.07.2007

kategorija: Župan

V ponedeljek, 23. julija 2007, se je iz Nizozemske vrnil naš športnik, Rok Deržanič, ki si je na evropskem atletskem prvenstvu priboril odlično drugo mesto v deseteroboju. Bučnega sprejema, ki so ga podprvaku pripravili domači navijači, se je udeležil tudi brežiški župan, g. Ivan Molan. Župan je med prvimi čestital Roku in njegovem trenerju,g. Henriku Omerzu.

Srebrni atlet, Rok DeržaničV nagovoru je župan Ivan Molan poudaril, da je ta vrhunski dosežek rezultat trdega dela, vztrajnosti in odrekanja, sodelovanja trenerja in družine, ki odločnega atleta vseskozi podpirajo.
Župan je dejal, da se Občina zaveda pomembnosti športa, saj so v zadnjem času brežiški atleti posegli po lepih rezultatih in medaljah na mednarodnih prvenstvih. Zato je športna dvorana v Brežicah še kako potrebna, saj bo ta športnikom omogočila dobre pogoje za trening in doseganje novih vrhunskih rezultatov.

Govoržupana Občine Brežice

Čestitke evropskemu podprvaku v deseteroboju

Sprejema se je udeležil tudi minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak. Roku in ostalim športnikom je čestital za uspehe in zatrdil, da se bosta z županom potrudila, da bo temeljni kamen za športno dvorano položen že naslednje leto.

Nagovor minstra za gospodarstvo, mag. Andreja Vizjaka
Sprejem je z Zdravljico sklenila Rokova sokrajanka, znana slovenska pevka, Nuša Derenda, potem pa je sledilo prijetno druženje športnikov in navijačev.

Dobitnik srebrne medalje na evropskem atletskem prvenstvu na Nizozemskem