Župan se je skupaj s člani TD Dobova udeležil Mednarodnega poletnega karnevala v Črni gori

datum: 10.08.2007

kategorija: Župan

Župan občine Brežice, g. Ivan Molan, se je v družbi članic in članov turističnega društva Dobova, sekcije Fašjenk, v začetku avgusta udeležil tradicionalnega 6. Mednarodnega poletnega karnevala v Kotorju, kjer je društvo promoviralo Slovenijo in brežiško občino ter utrjevali prijateljske odnose med državama.

Člani sekcije Fašjenk so bili edina slovenska skupina na karnevalu, kjer se je predstavilo 27 skupine iz Italije, Srbije in Hrvaške, predstavitvi pa je prisostvoval tudi predsednik Združenja evropskih karnevalskih mest, Nizozemec Henry Van der Kroon.

Ekipa sekcije Fašjenk

Karneval, ki ga vsako leto obišče 50.000 ljudi, je s svojimi spremljajočimi prireditvami odlična priložnost za promocijo Slovenije in občine Brežice, kar so člani turističnega društva tudi dobro izkoristili. Z letošnjo skupinsko masko KLOVNI so vzbudili mnogo zanimanja in navdušenja pri vseh generacijah obiskovalcev. Mnogo ljudi se je želelo fotografirati z našimi klovni, v sklopu promocije so klovni občinstvu delili turistične prospekte, razglednice Slovenije, Brežic in Dobove, poskrbeli so tudi za najmlajše z bonboni, odrasli obiskovalci pa so lahko pokušali slovenske pijače.

Klovni - uspešni promotorji Slovenije in BrežicSprejema za predstavnike tujih karnevalskih skupin pri podžupanu Kotorja sta se udeležila tudi predsednica TD, ga. Branka Stergar, in brežiški župan, g. Ivan Molan. Dobovčani so se mednarodnega karneval letos udeležili že četrtič.

Župan občine Brežice in predsednica TD Dobova na sprejemu pri podžupanu Kotorja