Dvakrat zlati in enkrat srebrni

datum: 09.10.2007

kategorija: Župan

Župan Občine Brežice, g. Ivan Molan in podžupanja, ga. Patricia Čular, sta se udeležila sprejema za uspešne člani ŠD Katana, ki so na mladinskem in kadetskem svetovno prvenstvo v borilni veščini jiu jitsu in na turnirju Germany Open osvojili zlato in srebro.

Župan je čestital uspešnemu klubu in dejal, da se ne postajamo samo gospodarsko in turistično razvita občina, postajamo tudi športno najmočnejša občina naše domovine, saj smo v relativno kratkem času nabrali lepo zalogo odličij (Barbara Špiler, Rok Deržanič, Primož Kozmus). Člani ŠD Katana so s svojim uspehom lepo obeležili naš občinski praznik.

Župan Občine Brežice s uspešnimi športniki

Zmagovalci


Sprejem


Sprejem 2


Člani ŠD Katana so se iz nemškega Hanaua, kjer je potekalo mladinsko in kadetsko svetovno prvenstvo v borilni veščini jiu jitsu, vrnili bogatejši zadva zlata in srebrni pokal. Mladinca Matic Derenda in Andreja Ferenčak sta postala svetovna prvaka v duo sistemu med mešanimi pari, Peter Pšeničnik pa je postal svetovni prvak v športnih borbah med kadeti. Tudi drugi člani ŠD Katana so posegli po lepih rezultatih, Damjan in Matej Žerjav statako osvojila 7. mesto, Damjan med mladinci in Matej med kadeti. Prav tako sta osvojila 9. mesto v duo sistemu med moškimi pari v kategoriji kadeti Tilen Kolarič in Andraž Božičnik.
Omeniti velja tudi srebrni pokal Dejana Harapina, ki ga je osvojil na turnirju Germany open.
To je prav gotovonajvečji uspeh kluba v kategoriji mladincev in kadetov doslej. Poplačano je bilo trdo delo, naporni treningi in mnogo odrekanja, uspeh pa je prav gotovo tudi posledica odličnih trenerjev, predvsem pa razumevanja staršev, šole, sponzorjev in tudi Občine Brežice.