NAŽUPANOVEM SPREJEMU PODELJENI SPOMINSKI ZNAKI

datum: 18.10.2007

kategorija: Župan

Včeraj, 17. oktobra 2007, je župan občine Brežice, g. Ivan Molan, priredil sprejem za pripadnike intervencijskega voda TO Brežice in vse tiste, ki so imeli tajna skladišča MSNZ.


Zbrane je najprej pozdravil poveljnik 32. vojaškega teritorialnega poveljstva, g. Mitja Teropšič, in dejal, da je želja Ministrstva za obrambo, da se podelijo spominski znaki vsem tistim, ki so pred 17 leti stopili skupaj in pomagali pri obrambi domovine.

Pogovori pred pričetkom sprejema

pozdravni nagovor g. Mitje TeropšičaPo dveh glasbenih točkah učenk Glasbene šole Brežice, je imel slavnostni govor župan občine Brežice, g. Ivan Molan. V govoru je poudaril pogum tedanjih borcev za suverenost in dejal, da ta dejanja ne smejo nikoli postati del pozabljene zgodovine. Župan se je zahvalil se je vsem borcem za njihov pogum, z minuto molka pa so se prisotni spomnili tudi Jerneja Molana, borca, ki je padel v vojni za Slovenijo. Delegacija se je tudi odpravila na njegov grob, kjer so se poklonili njegovemu spominu s polaganjem cvetja.

Slavnostni govoržupana občine Brežice, g. Ivana Molana

Župan občine Brežice je nato skupaj s g. Mitjem Teropšičem, g. Silvom Jeršičem ter g. Ernestom Breznikarjem podelil spominske znake vsem pripadnikom intervencijskega voda TO in tistim, ki so imeli tajna skladišča orožja.

Župan podeljuje spominski znak

Neformalni del sprejema je potekal v Malem avditoriju, kjer je bila priložnost za pogovor in obujanje spominov na tisti čas, ki je bil najpomembnejši za samostojnost naše države.

čestitke

sprejem

Sprejem je potekal v veličastni Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice, pri organizaciji so sodelovali 32. vojaško teritorialno poveljstvo, Občina Brežice, Območno združenjeveteranov vojne za Slovenijo in Posavski muzej Brežice.