Program Brežiškega oktobra v soboto zelo pester

datum: 21.10.2007

kategorija: Župan

Svečanost ob odkritju spominske plošče “Obranili Slovenijo”,
Mednarodni turnir Slovenia Open letos že devetič,
32. tradicionalno srečanje članov Društva invalidov občine Brežice,
V uporabo slovesno predali gasilsko vozilo GV-1

Svečanost ob odkritju spominske plošče “Obranili Slovenijo”V soboto, 20. oktobra 2007, so veterani vojne za Slovenijo pripravili svečanost ob odkritju spominske plošče, posvečenu spominu na osvoboditveno vojno. Zbrane je pozdravil župan Občine Brežice, g. Ivan Molan, slavnostni govornik tega dne pa je bil minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak.
V slavnostnem nagovoru je izpostavil sodelovanje Posavcev in Slovencev leta 1991. Sodelovanje je tudi temelj za napredek in razvoj danes, ko se je Slovenija postavila ob bok ostalim razvitim evropskim državam.
Veterani so iz rok ministra prejeli tudi posebna priznanja za njihovo vlogo v tistih burnih časih, ki so oblikovali temelje za uspešno prihodnost. Za kulturni program so z doživeto zapetimi slovenskimi pesmimi poskrbeli čani MePZ KUD Brežice pod vodstvom ge. Elizabete Križanič.

Pozdravni govor veteranom

Zbrani veterani

pred spominsko ploščo

Predaja zastaveMednarodni turnir Slovenia Open letosže devetičŽupan je na uradni otvoritvi 9. mednarodnega turnirja v jiu jitsu pozdravil številne tekmovalce iz 6 držav in jim zaželel prijetno bivanje v Posavju in v Sloveniji. Župan je dejal, da je ponosen, saj je brežiška občina trenutno najmočnejša slovenska občina v športu.
Himno je odličnoodpela domačinka, znana slovenska pevka Nuša Derenda in požela bučen aplavz med gostujočimi tekmovalci.

župan na uradni otvoritvi turnirja Slovenija Open

odlično vzdušje na turnirju

tekmovalci od vsepovsod32. tradicionalno srečanje članov Društva invalidov občine BrežiceŽupan občine Brežice se je v soboto, 20.10.2007, udeležil tudi vsakoletnega tradicionalnega srečanja invalidov. Srečanje je potekalo v zgradbi vojašnice Cerklje ob Krki, ki jo je vodstvo vojašnice velikodušno posodilo društvu v ta namen, saj se je srečanja udeležilo kar 400 članov inčlanic društva. Ob tej priložnosti velja omeniti, da v Evropi Slovenija velja za zgled pri sodelovanju med vojsko in lokalnim prebivalstvom.

ljudski pevci

med kulturnim programom

na srečanju invalidov

V bogatem kulturnem programu so se s plesom, pesmijo in recitacijami predstavili učenci OŠ Cerkljeon Krki, Ljudski pevci Ajda, Ljudski pevci Cerklje ob Krki DIO Brežice, igralec Slavko Cerjak in Brežiški flosarji.V uporabo slovesno predali gasilsko vozilo GV-1Čim več uporabe avtomobila v preventivne in družabne namene, pa čim manj požarov, je župan Občine Brežice, g. Ivan Molan, zaželel članom PGD Župelevec in jim tudi predal ključe novega intervencijskega vozila.
Sirena deluje brezhibno, kot smo bili priča prikazu zmogljivosti novega vozila. Da bo bolj držalo, je g. župnik blagoslovil vozilo in gasilcem zaželel mnogo varnih kilometrov.
V nagovoru gasilcem in vsem navzočim, je župan poudaril, da je temelj gasilstva sodelovanje in znanje, ljudje so tudi tisti potencial, ki omogočajo razvoj celotne občine. Da je občina zaživela, da ima nov zagon, dokazujejo tudi takšne prireditve, kot je krst novega avtomobila, ki bo ljudem v pomoč.

Blagoslov novega vozila

PGDŽupelevec podelilo plakete