30 let delovanja, strokovnega svetovanja in sodelovanja pri razvoju obrtništva

datum: 25.10.2007

kategorija: Župan

V torek, 23.10.2007, je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala svečanost ob praznovanju 30. obletnice Območne obrtne zbornice Brežice. Svečanosti se je udeležil župan občine Brežice, g. Ivan Molan, ki je ob tej priložnosti podelil predstavnikom Območne obrtne zbornice plaketo Občine Brežice.

Župan, g. Ivan Molan, je pozdravil zbrane, in dejal, da sta obrt in malo gospodarstvo od nekdaj pomembna temelja napredka občine Brežice. Tudi načrti za nadaljnji razvoj brežiške občine predvidevajo vzpodbujanje obrti, saj težka industrija tu ni primerna, ker želimo ohraniti visoko kakovost bivanja. Občina ima za prednostno nalogo vzpodbujati malo gospodarstvo, kar dokazujejo v ta namen ustanovljeni Zavod za podjetništvo in turizem in razpis, kjer je neposredni vzpodbudi namenjenih 140.000 evrov. Občina tudi zagotavlja ugodne pogoje za celovit razvoj podjetništva z ustanavljanjem industrijskih con (Brezina, Dobova) in sodelovanjem pri gospodarskih projektih nacionalnega pomena (Phoenix).
Župan je Obrtni zbornici čestital in se jim zahvalil za 30 letih predanega dela, strokovnega svetovanja in sodelovanja pri razvoju občine.

Svečanega dogodka se je udeležilo celotno vodstvo Obrtne zbornice Slovenije, slavnostni govornik, minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak. Minister pa je požel bučen aplavz, ko je zbrane obvestil o obravnavi novele obrtnega zakona , ki bo pripomogla k hitrejšemu razvoju, saj bo med drugim tudi odpravila določene administrativnepostopke in uvedla le eno članarino.

Svečanost ob 30. obletnici delovanja Območne obrtne zbornice Brežice (Foto Rožman Brežice)

Župan podeljuje plaketo Občine Brežice ob 30. obletnici delovanja Območne obrtne zbornice(Foto Rožman Brežice)