<b>Župan in podžupanja sprejela športnike</b>

datum: 15.12.2007

kategorija: Župan

Petkov večer, 14.12.2007, je bil namenjen županovem sprejemu najboljših brežiških športnic in športnikov, ki so kategorizirani pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Župan, g. Ivan Molan, in podžupanja, ga. Patricia Čular, sta jih povabila v zahvalo in priznanje, saj so prav športniki najboljši promotorji občine tako v Sloveniji kot na evropski in svetovni ravni.

V občini Brežice je kar 43 kategoriziranih športnikov, ki so bili v preteklem letu uspešni na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih. Župan je na kratko povzel najvidnejše letošnje uspehe in dejal, da se bo občina trudila zagotavljati čim boljše pogoje za vadbo in treninge, pri tem pa jeseveda finančno omejena. Vendar se v prihodnosti obetajo nove športne površine in obnova že obstoječih. Prenovljena in razširjena bo telovadnica pri gimnaziji Brežice, gradila se bo večnamenska dvorana poleg OŠ Brežice in dvorana pri Ekonomski šoli Brežice.
Gradnja HE na Savi bo vključevala tudi športne in rekreativne površine.

zbranišportnice in športniki županov pozdrav in zahvala športnikom

kulturno-glasbeni program

Kulturno-glasbeni program je pripravila Glasbena šola Brežice. Odlični mladi glasbeniki so večer obogatili z zvoki kitar in saksofona ob klavirski spremljavi. Po končanem uradem delu sose šporniki družili tudi ob priložnostni pogostitvi.