<b>Ponovoletno srečanje župana in podžupanje s predstavniki javnih zavodov občine Brežice</b>

datum: 24.01.2008

kategorija: Župan

V sredo, 23.01.2008, so se na ponovoletnem srečanju na povabilo župana občine Brežice, g. Ivana Molana, in podžupanje, ge. Patricie Čular, zbrali predstavniki javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je občina Brežice. Srečanje je potekalo v gostišču Budič ob sotočju Krke in Save, predstavniki javnih zavodov pa so imeli priložnost,da se o svojem delu in idejah pogovorijo z županom.

Župan je zbrane najprej toplo pozdravil in jim predstavil letošnji proračun, predvsem del, ki se nanaša na financiranje dejavnosti zavodov. Dejal je, da se občina trudi za čimbolj uravnotežen razvoj, zato kljub velikim razvojnim projektom namenja zajeten delež za socialo, zdravstvo in šolstvo. Dejstvo je, da so želje in potrebe vedno večje od finančnih zmožnosti, potrebnih za uresničitev vseh zamisli in izboljšav. Letos je del proračune za mlade namenjen še posebej mladim na podeželju, ta za leto 2008 predvideva sredstva za vzpostavitev prostorov za mlade na podeželju in podporo pri športnih objektih na podeželju.

Ravnateljicam in ravnateljem, direktoricam in direktorjem se je župan zahvalil za korektno sodelovanje, ki prinaša uspehe celotni občini. Župan je pohvalil tudi ravnateljice in ravnatelje osnovnih šol, saj so naše osnovne šole ene izmed najbolj urejenih v Posavju (OŠ Maksa Pleteršnika Pišece je letos jeseni prejela zasluženo priznanje v kategoriji osnovnih šol za drugo mesto najbolj urejenih šol v državi, s strani TZ Slovenije). Srečanje se je ob izmenjavi mnenj in izkušenj nadaljevalo v prijetnem vzdušju.Utrinki s ponovoletnega srečanjaŽupan in podžupanja med gosti Sodelavki Oddelka za družbene dejavnosti z ravnateljicama

Pogovori in izmenjave mnenj Ravnateljski trio

Predstavitev proračuna in čas za izmenjavo mnenj