Projekt vlaganja v IC Brezina prinesel prve sadove

datum: 29.03.2008

kategorija: Župan

V petek, 28. marca 2008, je množica povabljenih delila veselje z lastnikom uspešnega podjetja Kovis, g. Pangerčičem, in zaposlenimi, ob slavnostnem odprtju novega proizvodnega objekta v IC Brezina. Trak je prerezal lastnik v družbi ministra za gospodarstvo, Brežičana mag. Andreja Vizjaka, in župana občine Brežice, g. Ivana Molana.

Tako minister kotžupan sta lastniku in zaposlenim čestitala in zaželela mnogo poslovnih uspehov še naprej. Župan je v svojem nagovoru povzel zgodovino ideje o IC Brezina, katere začetki segajo v leto 2003, ko je pobudo zanjo dal tedanji župan in sedanji minister za gospodarstvo, mag. Vizjak. Kljub takrat številnim pomislekom o smiselnosti investicije, se je projekt nadaljeval in z otvoritvijo prvega obrata dokazal svojo upravičenost. Večji delež vloženih sredstev v opremljanje in urejanje IC je bil večinoma iz naslova regijskih sredstev za razvoj. Občina Brežice nadaljuje s projektom opremljanja, saj ima tudi izbor za izvajalca za nadaljevanje komunalnega opremljanja zemljišč v IC, glede na izkazan interes pa lahko pričakujemo naslednje leto vsaj še en nov obrat.

Minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak, je pozdravil otvoritev novega proizvodnega objekta v industrijsko poslovni coni Brezina, saj gre za razvoj uspešnega domačega podjetja, ki izdeluje tehnološko zahtevne izdelke z višjo dodano vrednostjo. Slovensko gospodarstvo bo z usmeritvijo svoje poti v proizvodnjo in storitve z višjimi dodanimi vrednostmi nadaljevalo svoj uspešni razvoj, je prepričan minister Vizjak.
Minister je poudaril tudi skrb države za napredek celotnega slovenskega gospodarstva, ki se uresničuje skozi mehanizme podpore malim, srednjim in velikim podjetjem v naši državi. V letu 2008 dosega vrednost razpisanih sredstev podpore malim, srednjim in velikim podjetjem 127 milijonov evrov.


Novi objekt KOVISA v IC Brezina Godba na pihala Kapele

Pozdravžupana občine Brežice, Ivana Molana Nagovor ministra za gospodarstvo, mag. Andreja Vizjaka

Blagoslov prostorov

Pozitivno vzdušje ob otvoritvi Slavnostno odprtje

Na zdravje in uspešno pot naprej