Francoska veleposlanica obiskala Brežice

datum: 01.04.2008

kategorija: Župan

V ponedeljek, 31. marca 2008, sta župan občine Brežice, Ivan Molan, in podžupanja, Patricia Čular, sprejela francosko veleposlanico v Sloveniji, Chantal de Bourmont. Francoska veleposlanica je v dobrem letu, od kar je prišla v Slovenijo, zelo aktivna in pogosto obišče slovenske kraje, v sklopu teh obiskov je prišla tudi v Brežice.

Veleposlanici, ki Brežice že pozna, saj je obiskovalka Festivala Brežice, je župan predstavil občino Brežice, pomembnost lastne regije za Posavje in pomembnejše projekte v občini (HE na spodnji Savi, obnova letališča Cerklje ob Krki, Feniks, gradnja ČN in kanalizacije, kulturo in društveno življenje).

Veleposlanico je zanimal razvoj občine, vprašanje bližine jedrske elektrarne, regionalizacija, Schengen in meja s hrvaško ter Festival Brežice. Podžupanja je predstavila stike občine Brežice s Francijo – ravno v tem času namreč poteka izmenjava gimnazije Brežice zlicejem v Franciji, pred časom je Mladinski center Brežice gostil francoske prostovoljce, ki so delovali preko mednarodne izmenjave. Veleposlanico je navdušil tudi Festival stare glasbe, pozitivno presenečena je bila nad finančnim deležem, ki ga občina namenja temu projektu. Letošnja država partnerica je ravno Francija, kar bo še dodatna priložnost za veleposlaničin obisk Festivala Brežice. Veleposlanica de Bourmont si je ogledala tudi obnovljeno Cesto prvih borcev, se sprehodila po mestnem jedru in županu ter podžupanji zaželela mnogo uspehov pri nadaljnjih projektih.

Pogovori s francosko veleposlanico, Njeno ekselenco Chantal de Bourmont Ogled zemljevida občine

Župan in podžupanja občine Brežice z veleposlanico Sprehod po mestnem jedru