Tekmovanje

datum: 15.05.2008

kategorija: Župan

V sredo, 14. maja 2008, so se na OŠ Brežice učenci osnovnih šol občine Brežice pomerili v znanju iz varnosti v prometu. Ekipno prvo mesto med vozniki koles je osvojila OŠ Dobova, učenec OŠ Globoko Rok Vučajnk se je uvrstil na prvo mesto med posamezniki - vozniki koles, v vožnji koles z motorjem pa je dosegel prvo mesto učenec OŠ Globoko Marko Račič. Najboljša tekmovalca obeh kategorij se bosta 31. maja 2008 udeležila republiškega tekmovanja v Novem mestu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Brežice je že deveto zapored organiziral občinsko tekmovanje "Kaj veš o prometu", ki je namenjeno mladim kolesarjem in voznikom koles z motorjem iz vseh osnovnih šol v naši občini.  Tekmovanje je bilo sestavljeno iz treh delov: testni del, vožnja na spretnostnem poligonu ter ocenjevalna vožnja po ulicah. Pred pričetkom tekmovanja je zbrane tekmovalce pozdravil župan občine Brežice, Ivan Molan. V pozdravnem nagovoru je dejal, da je varnost v prometu zelo pomemben del vsakdanjega življenja in jim zaželel uspešno ter varno vožnjo.

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali Osnovna šola Brežice, Policijska postaja Brežice, Zveza šoferjev in avtomehanikov, Avtošola Posavc, AMD Brežice, Zdravstveni dom Brežice, delavci občinske uprave in Upravne enote Brežice ter člani občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
 
 
 Varna vožnja 1 Varna vožnja 2 Varna vožnja 3