TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU - BREŽICE 2010

datum: 19.05.2010

kategorija: Župan

Brežice, 19. maj - Pod okriljem Sveta za preventivo pri občini Brežice (SPV) je danes v Osnovni šoli Brežice potekalo tekmovanje "KAJ VEŠ O PROMETU", z namenom, da bi preverili teoretično in praktično znanje učencev - kolesarjev in kolesarjev z motorjem. Ekipno je med kolesarji prvo mesto zasedla OŠ Globoko, med posamezniki pa Andrej Martini iz OŠ Bizeljsko. V disciplini kolo z motorjem je zlato osvojil Jernej Matjašič iz OŠ Artiče.

Pred začetkom tekmovanja je mentorje, tekmovalce in ostale sodelavce pozdravil tudi župan občine Brežice, Ivan Molan. Tekmovalcem je zaželel uspešen nastop, predvsem pa varno vožnjo v prometu. Tekmovanje je bilo organizirano na občinskem nivoju, tako da je šest različnih osnovnih šol v občini Brežice: Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki, Globoko in Velika Dolina prijavilo 18 kolesarjev in 8 tekmovalcev s kolesi z motorjem. Pri izvedbi različnih sklopov tekmovanja so sodelovali inštruktorji avtošol Posavc iz Brežic in Prah iz Sevnice, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov iz Brežic in AMD iz Brežic, policisti Policijske postaje Brežice ter predstavnik Upravne enote, Mladinskega centra in medicinska sestra Zdravstvenega doma Brežice.

Kolesarsko tekmovanje 2010 1

Kolesarsko tekmovanje 2010 11

Kolesarsko tekmovanje 2010 12

Kolesarsko tekmovanje 2010 13

Kolesarsko tekmovanje 2010 14

Tekmovanje se je izvajalo v skladu s pravili Sveta za preventivo Slovenije in je obsegalo tri različne sklope:
  • teoretično preverjanje znanja, kjer so vprašanja podana na testnih polah,

  • praktična vožnja po mestnih ulicah Brežic po vnaprej začrtani trasi, kjer so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov in

  • spretnostna vožnja na poligonu, kjer so tekmovalci izkazali svojo spretnost s kolesi med različnimi ovirami.


  • Zmagovalca Andrej Martini in Jernej Matjašič sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo letos potekalo v Murski Soboti. Nagrade za zmagovalce je priskrbel SPV Brežice, ki so jih delno sponzorirali trgovini Maraton in Merkur iz Brežic. Nagrade so prispevali tudi NLB, Zavarovalnica Triglav in Športna zveza Brežice.

    Zmagovalci so bili prav vsi udeleženci, saj so s svojim znanjem pokazali, da se znajo varno vključevati v promet kot kolesarji oziroma vozniki koles z motorjem.

    Igor Ilovar, predsednik Sveta za preventivo občine Brežice