Občine Brežice sofinancira počitniške aktivnosti za otroke in mlade

datum: 23.08.2018

kategorija: Župan

Občina Brežice vsako leto preko javnega razpisa zagotovi sredstva za sofinanciranje različnih poletnih aktivnosti za mlade in otroke v času počitnic. V letu 2018 občina sofinancira 14 projektov, ki v času poletnih počitnic vključujejo v raznovrstne dejavnosti 400 otrok in 630 mladostnikov ter jim s tem ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa v družbi vrstnikov.

Med počitniškimi aktivnostmi, ki jih sofinancira občina, so poletni mažoretni kamp, planinski in planinsko-orientacijski tabor, tabore za mlade so izvedli tudi v okviru kulturnega društva in pihalnega orkestra, glasbeni dogodki, potekale so poletne plavalne počitnice in aktivnosti poletja ob Krki ter tradicionalni oratoriji. Eden največjih in hkrati najstarejših oratorijev v občini je Oratorij Brežice-Kapele-Dobova-Artiče, kjer je letos na osemdnevnih dejavnostih sodelovalo 115 otrok in mladih pod vodstvom 35 animatorjev.

Oratorij Brežice Kapele Dobova Artiče 2018Oratorij Brežice Kapele Dobova Artiče 2018 2

Poleg počitniških aktivnosti občina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Krško že vrsto let sofinancira letovanje otrok v Nerezinah (otok Lošinj) s pomočjo sredstev javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva. Letos se bo letovanja z ZPM Krško udeležilo 117 otrok iz občine Brežice.  Občina s pomočjo osnovnih šol spodbuja predvsem socialno ogrožene družine, da izkoristijo možnost za letovanje otrok, ki jo dobijo s priporočilom pediatra. Brežiška občina nadaljuje z leta 2016 začeto prakso, da dodatno zagotovi letovanje desetim socialno ogroženim otrokom, ki sicer nimajo zdravstvene indikacije.