Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

25.04.2024

Sporočila za javnost

Osnutek elaborata OVE za fotonapetostno napravo na območju odlagališča Dobova

25.04.2024

Sporočila za javnost

Gradnja prizidka za nove prostore zdravstvenega doma in lekarne Brežice se bliža zaključku

Župan Občine Brežice Ivan Molan si je v mesecu aprilu ogledal, kako potekaj zaključna faza izgradnje novih prostorov za zdravstveni dom in lekarno. Novi objekt dobiva končno podobo, dela bodo zaključena do konca junija, sledi pridobitev uporabnega dovoljenja in nato selitev ambulant, laboratorija in lekarne v nove prostore. V jesenskem času je načrtovan začetek dela ambulant in lekarne v novih prostorih, ki bodo izboljšali pogoje za delo in obravnavo pacientov.

24.04.2024

Razpisi

Javni poziv za subvencioniranje socialno varstvene storitve socialnega servisa celodnevne povezave prek osebnega telefonskega alarma

Občina Brežice že nekaj let subvencionira socialno varstveno storitev socialnega servisa celodnevne povezave prek osebnega telefonskega alarma "varovanje na daljavo" občanom občine, v obliki mesečne subvencije za obdobje 24 mesecev.

23.04.2024

Sporočila za javnost

Javna razgrnitev Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (SD OPPN) za Trnje – Kregarjeva ulica, ki bo potekala od 26.4.2024 do vključno 27.5.2024.

23.04.2024

Sporočila za javnost

Nekdanji sekretar na ministrstvu za notranje zadeve označil Obrežje kot neprimerno lokacijo za azilni dom, Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov pa nima študij o primernosti lokacij

V ponedeljek, 22. aprila, si je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler skupaj z županom Ivanom Molanom ogledal lokacijo na Obrežju, kjer država načrtuje azilni center. Na podlagi izkušenj na področju varnosti in migracij je tudi sam ocenil lokacijo kot neprimerno, saj ponuja priložnost za kriminal in iskanje priložnosti migrantov za pot naprej kot je npr. skrivanje v tovornjakih. Izpostavil je tudi pomanjkanje policistov, ki pomembno vpliva na vprašanje varnosti lokalne skupnosti, ta se bo še povečala ob čedalje večji možnosti stavke slovenskih policistov.

22.04.2024

Sporočila za javnost

Uspešen zaključek 14. Dnevov podjetniških priložnosti v Brežicah

Z namenom zagotavljanja celovitega podpornega okolja za podjetnike in potencialne podjetnike na regijskem nivoju je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice tudi letos organiziral brezplačna usposabljanja in delavnice pod skupnim imenom »Dnevi podjetniških priložnosti«.

22.04.2024

Sporočila za javnost

Obvestilo o delu novega izvajalca v zobozdravstveni ambulanti v Zdravstvenem domu Brežice

Zdravstveni dom Brežice obvešča, da je v zobozdravstveni ambulanti v Zdravstvenem domu Brežice pričel z delom Mateo ČAGALJ, dr. dent. med..

Naloži več novic