Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.12.2014 / Zanimivo

V decembru vabimo k ogledu priložnostne razstave Vrtec Mavrica Brežice skozi čas

Deli na FBNatisni

V prostorih Poslovnega centra Gasa, kjer ima svoj sedež tudi Upravna enota Brežice, ste obiskovalci in ostali zainteresirani vabljeni k ogledu priložnostne razstave Vrtec Mavrica Brežice. Ta je bila pripravljena ob letošnji otvoritvi novega objekta vrtca. Z ogledom se boste skozi fotografski material seznanili z zgodovino predšolske vzgoje v občini, sledili boste postopku priprave projektne dokumentacije in iskanju sredstev sofinanciranja projekta, videli kako so se od starega vrtca poslovili otroci ter skozi fotografski zapis spremljali enoletno gradnjo na terenu.

Investicija Vrtca Mavrica uvršča med večje izvedene investicije Občine Brežice

Občina Brežice je za projekt Vrtca Mavrica v vrednosti 5,7 mio EUR pridobila 2,2 mio EUR sofinanciranja ter zagotovila 3,5 mio EUR lastnih proračunskih sredstev.  Projekt je bil izbran na arhitekturnem natečaju Zbornice za arhitekturo in prostor v letu 2011 na katerega je prispelo izredno število 64ih projektnih predlogov. Gradbena dela, ki so se pričela sredi 2013 so se zaključila s slovesno otvoritvijo predsednika države, župana ter stare in nove ravnateljice 29.8.2014.

Vrtec_Mavrica_Bre__ice_avgust_2014_17.jpg Otvoritveni_dogodek_Vrtca_Mavrica_Bre__ice_27.JPG Otvoritveni_dogodek_Vrtca_Mavrica_Bre__ice_43.JPG

Vrtec danes nudi prostor za 20 oddelkov in sodi kot takšen med največje v državi.

Razstava bo na ogled v mesecu decembru.

Prijazno vabljeni!

 

zavrtec.jpg