Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.01.2015 / Civilna zaščita

Ogled vaje Civilne zaščite občine Trst in Gorske reševalne službe Trst

Deli na FBNatisni

Trst: V nedeljo, 25.01.2015 je potekala v Padričah pri Trstu vaja Civilne zaščite občine Trst in Gorske reševalne službe Trst...

V nedeljo, 25.01.2015 sem se ob 09:00. uri na podlagi vabila in dogovora o medsebojnem sodelovanju s strani Civilne zaščite občine Trst, kot gost udeležil vaje iz iskanja pogrešanih oseb v vasi Padriče pri Trstu.

Vodja vaje je bila Gorska reševalna služba Trst (Soccorso Alpino - Stazione di Trieste) v sodelovanju s Civilno zaščito občine Trst (Protezione Civile - Comune di Trieste).

Tako kakor na drugih področjih je tudi v sistemu zaščite, reševanja in pomoči poleg poznavanja teorije kriznega upravljanja in vodenja, pridobivanje prakse skozi vaje in udeležbe v zaščiti, reševanju in pomoči ob naravnih nesrečah zelo pomembna izmenjava izkušenj v občinskem, državnem in mednarodnem sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Potrebno je videti kako delujejo drugi, da bi se lahko ocenjevali in primerjali z drugimi ter pridobljena nova, pozitivna spoznanja vključili v domači, občinski sistem zaščite, reševanja in pomoči. Nikoli namreč ne moremo biti tako dobri, da ne bi mogli biti v korist občanov še boljši ter pripravljeni na ukrepanje ob naravnih nesrečah.

Pomoč pri sporazumevanju in vso podporo mi je nudila pripadnica Civilne zaščite občine Trst, Maša Stranj.

Svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

Trst,25.01-2015 001 Trst,25.01-2015 002