Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.02.2015 / Civilna zaščita

Vabilo krajanom Kapel in drugim na predstavitev temeljnega postopka oživljanja

Deli na FBNatisni

Občina Brežice in Krajevna skupnost Kapele vabita krajane Kapel in druge na prikaz temeljnega postopka oživljanja, ki bo v sredo, 18.02.2015 ob 17:00. uri v Kapelah...

Spoštovani!

Občina Brežice v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi kot neobvezno obliko usposabljanja organizira usposabljanje prebivalcev občine za osebno in vzajemno zaščito s prikazovanjem temeljnega postopka oživljanja z defibrilatorjem in brez, z zunanjo masažo srca ter umetnim dihanjem, po vseh krajevnih skupnostih občine Brežice.

Ljudje velikokrat mislimo, da se nam ali našim bližnjim ne more zgoditi nič slabega. Da se slabo dogaja v filmih in drugim. Kako bi se odzvali in ali bi v primeru srčnega zastoja pravilno reagirali in s tem rešili življenje svojemu otroku, zakonskemu partnerju, staršu ali drugemu? Mogoče tudi neznancu. Za preživetje obolelega so namreč ključne prve minute. Ali smo pripravljeni? Navadno se zgodijo nesreče, srčni zastoji itd. nenadoma in brez opozorila ter nas običajno zatečejo nepripravljene. Ko nekdo umre in mu nismo znali pomagati si potem, ko je že prepozno navadno očitamo svoje neznanje v trenutku potrebe. Večkrat je bilo zaradi neznanja življenje izgubljeno, ko bi bilo lahko ob pravilnem ter pravočasnem odzivu prisotnih rešeno oziroma ohranjeno.

Namen usposabljanja prebivalcev za pravilno izvajanje temeljnega postopka oživljanja je priprava na nepričakovano situacijo, ko bi lahko vsak občan v primeru nuje znal pomagati ter tudi rešiti življenje.

Usposabljanje krajanov Kapel in drugih bo izvedla ekipa prve pomoči Civilne zaščite občine Brežice, katerih pripadniki imajo opravljeni izpit za bolničarja, pod vodstvom izkušenega člana nujne medicinske pomoči v sredo, 18. februarja 2015 ob 17:00. uri v nekdanji OŠ Kapele, v Kapelah.

Vljudno vabljeni!

Svetovalec za področje zaščite in reševanja,                            Predsednik sveta KS Kapele,

Roman Zakšek                                                                                Ivan Urek