Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

18.02.2015 / Sporočila za javnost

Predlog proračuna občine Brežice za leto 2015 v javni obravnavi do 27.2.2015

Deli na FBNatisni

Brežice, februar – Svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Brežice so na 4. seji potrdili, da je predlog proračuna občine Brežice za leto 2015 primeren za javno obravnavo. Pripombe na predlog lahko občani, občinski svetniki in krajevne skupnosti podajo do zaključka javne obravnave, do petka, 27.2.2015.

 

Pripombe na proračun

Predlog odloka o proračunu Občine Brežice za leto 2015 je dostopen na spletni strani Občine Brežice (www.brezice.si). Pripombe na proračun se lahko pošljejo po elektronski pošti () ,  navadni pošti (Občina Brežice, CPB 18, 8250 Brežice) ali se oddajo osebno na Oddelku za proračun in finance Občine Brežice (soba št. 5, CPB  18, 8250 Brežice), kjer je na ogled na voljo tudi predlagani proračun v tiskani obliki. 

Predlog Odloka o proračunu občine Brežice za leto 2015 (pdf)

Temeljni dokument občine

Odlok o proračunu občine je najpomembnejši dokument občine, saj vsebuje načrte in vire financiranje za izvajanje nalog občine in investicij v tekočem letu.  Predlog proračuna za leto 2015 v višini 27, 3 milijone evrov namenja 42% sredstev za investicije (oskrba z vodo, rabnanje z odpadno vodo, investicijsko vzdrževanje cest,…),  hkrati pa proračun ohranja sredstva namenjena različnim spodbudam in pomočem občankam ter občanom.

Predlog_prora__una_ob__ine_Bre__ice_za_l._2015.jpg

 

Transferji posameznikom in gospodinjstvom za leto 2015 so načrtovani v višini 4,5 milijona evrov in zajemajo neposredne pomoči občankam in občanom (npr. dodatna denarna pomoč družinam ob rojstvu otroka, štipendije študentom znotraj Posavske štipendijske sheme, omrežnina komunalne infrastrukture za vodooskrbno, odvajanje in čiščenje komunalnih voda in čiščenje odpadkov, dodatne enkratne denarne pomoči za reševanje socialne stiske,…), subvencije podjetjem in zasebnikom (investicije v novo nabavljeno opremo in kmetijsko mehanizacijo, najemnine v starem mestnem jedru,) ter sredstva za društva in ostale nevladne organizacije, ki delujejo na področju športa, kulture, kmetijstva, zdravstvenega varstva in sociale, turizma, mladine, humanitarnih dejavnosti, dela veteranskih organizacij in promocije občine .

 Predstavitev predloga proračuna občine Brežice za leto 2015 (pdf)

 Predstavitev predloga proračuna občine Brežice za leto 2015 (ppt)

 

Načrtovane investicije v letu 2015 (v višini 11.291.343,00 EUR):

Investicije_2015.jpg