Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.02.2015 / Projekti

Obnova Prosvetnega doma Artiče se bliža zaključku

Deli na FBNatisni

Obnova prosvetnega doma Artiče, središča kulturnega in družabnega življenja v kraju, se nadaljuje. Trenutno v domu zaključujejo elektro dela in urejanje lesenih stopnišč v dvorani. Poteka tudi montaža luči scenske opreme, v zaključevanju je večina gradbenih del. Zaradi potrebe po daljšem izsuševanju objekta od načrtovanega (večja vlaga v dvorani) bodo tlaki urejeni pozneje (položitev parketa in PVC tal). Konec obnove je načrtovan spomladi 2015.

Potek_del_obnove_v_PD_Arti__e_foto_KS_Arti__e_10.JPG

Občina Brežice temeljito obnovo prosvetnega doma v Artičah sofinancira z evropskimi sredstvi, ki jih je pridobila na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za razvoj regij. Skupna vrednost vseh del projekta znaša 770.000 EUR, od tega predstavljajo EU sredstva 530.000 EUR, Občina Brežice pa bo prispevala lastna sredstva v višini 240.000 EUR.

Potek_del_obnove_v_PD_Arti__e_foto_KS_Arti__e_01.JPG

Celostna revitalitalizacija in modernizacija Prosvetnega doma Artiče zajema: obnovo celotne notranjosti objekta, obnovo zunanjosti objekta, energetsko sanacijo objekta, funkcionalne izboljšave objekta (vhodna pokrita ploščad z rampo za invalide na jugu, ureditev scenske razsvetljave, ozvočenja in projekcije v dvorani ter projekcije v sejni sobi, akustične obloge sten v dvorani) in opremo (pohištvo, ipd.).

Potek_del_obnove_v_PD_Arti__e_foto_KS_Arti__e_09.JPG

Potek_del_obnove_v_PD_Arti__e_foto_KS_Arti__e_02.JPG

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in sicer v okviru operacij iz naslova prednostne usmeritve „Regionalni razvojni programi“ razvojne prioritete „Razvoj regij“ operativnega programa Krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013 za obdobje 2012 – 2014.

Evropski sklad za regionalni razvoj