Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

05.03.2015 / Župan

Župan občine Brežice prejel priznanje Zveze slovenskih društev za boj proti raku

Deli na FBNatisni

Ljubljana, Brežice – Ob Tednu boja proti raku, ki letos poteka z geslom »Zdravje je življenje – upoštevajte Evropski kodeks proti raku!«, so bila na slovesni seji Zveze in društev za boj proti raku podeljene plakete in priznanja za uspešno delo v preteklem letu. Bronasto priznanje za delo in pomoč društvom je na predlog Društva za boj proti raku Posavja in Obsotelja prejel tudi župan občine Brežice Ivan Molan.

 

 

Župan Ivan Molan je dejal, da je priznanje potrditev politiki občine, ki je naravnana k nudenju podpore društvom. Kot župan se zaveda, da so društva, ki delujejo na področju zdravja in preventiva, zelo pomembna pri ozaveščanju ljudi. Veseli ga, da društva dobro sodelujejo tudi z javnimi zdravstvenimi zavodi,  tako z brežiško bolnišnico kot zdravstvenim domom. Župan je še dejal, da bo občina kljub nižanju sredstev s strani države zagotavljala sredstva za delo društev.

Priznanje_Zveze_slovenskih_dru__tev_za_boj_proti_raku.jpg

Občina Brežice je tudi ena redkih občin v Sloveniji, ki v sodelovanju z društvi obeležuje Dan invalidov in bolnikov občine Brežice. Občinski svet občine Brežice je 26. oktober razglasila za dan invalidov in bolnikov brežiške občine. Dejavnosti, posvečene temu dnevu, pa so tradicionalno namenjene ozaveščanju ljudi, izobraževanju in predstavitvi programov društev s področja zdravja.

Dogodki_ob_dnevu_invalidov_in_bolnikov_ob__ine_Bre__ice_2014_01.JPG

Dogodki_ob_dnevu_invalidov_in_bolnikov_ob__ine_Bre__ice_2014_13.JPG

Dogodki_ob_dnevu_invalidov_in_bolnikov_ob__ine_Bre__ice_2014_18.JPG