Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.04.2015 / Sporočila za javnost

Na nadomestnih volitvah se bodo volivci odločali med petimi kandidati in kandidatkami

Deli na FBNatisni

Brežice – Občinska volilna komisija Občine Brežice je po prejemu obvestila o predčasnem odstopu člana Občinskega sveta Občina Brežice v skladu z veljavno zakonodajo razpisala nadomestne volitve enega člana Občinskega sveta Občine Brežice v četrti volilni enoti. Glasovanje na nadomestnih volitvah bo potekalo v nedeljo, 17. maj 2015. V (z zakonodajo predpisanem) roku je bilo vloženih pet kandidatur kandidatov, ki se bodo potegovali za mandat v brežiškem občinskem svetu. To so: Doroteja Šekoranja (NSi - Nova Slovenija – krščanski demokrati), Jože Denžič (SLS - Slovenska ljudska stranka), Peter Gregl (DSD - Demokratična stranka dela), Cvetka Omerzu (SDS - Slovenska demokratska stranka) in Ferdo Pinterič (Lista Sonce).

 

Občinska volilna komisija Občine Brežice je 27.2.2015 z objavo v Uradnem listu po prejemu obvestila o predčasnem odstopu člana Občinskega sveta Občina Brežice v skladu z veljavno zakonodajo razpisala nadomestne volitve enega člana Občinskega sveta Občine Brežice v četrti volilni enoti.

Četrta (4.) volilna enota obsega območja krajevnih skupnosti: Artiče, Bizeljsko, Pečice, Križe, Pišece in Sromlje. Ker je bil svetnik občinskega sveta, ki je predčasno odstopil (pred iztekom šestmesečnega roka od izvolitve) izvoljen v četrti volilni enoti, se na nadomestnih volitvah v tej enoti voli en član občinskega sveta.

Z 10.3.2015 so začeli teči roki za volilna opravila, kandidature pa so morale biti vložene pri Občinski volilni komisiji (OVK) najkasneje do srede, 22. 4. 2015 do 19. ure. Dan pozneje je bilo izvedeno žrebanje zaporednih številk kandidatov – v kakšnem vrstnem redu bodo kandidatke in kandidati na glasovnici.

 

Vrstni red kandidatk in kandidatov na glasovnici:

1.    Doroteja Šekoranja (NSi - Nova Slovenija – krščanski demokrati),

2.    Jože Denžič (SLS - Slovenska ljudska stranka),

3.    Peter Gregl (DSD - Demokratična stranka dela),

4.    Cvetka Omerzu (SDS - Slovenska demokratska stranka) in

5.    Ferdo Pinterič (Lista Sonce).

 

Glasovanje bo na dan nadomestnih volitev, 17. maja 2015, potekalo na 10 voliščih, predčasno pa bo mogoče glasovati 13. maja 2015 na volišču v stavbi Občine Brežice (pritličje, CPB 18, Brežice) med 7. in 19. uro.

 Več podatkov v nadomestnih volitvah v četrti volilni enoti v občini Brežice je objavljeno na spletni strani Občine Brežice www.brezice.si/lokalne_volitve/lokalne_volitve_2015/ .

 

 

Vir: Občinska volilna komisija Občine Brežice