Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.05.2015 / Sporočila za javnost

Gasilska društva podpisala aneks k Pogodbi o opravljanju javne gasilske službe v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice - Župan občine Brežice Ivan Molan je z Gasilsko zvezo Brežice in prostovoljnimi gasilskimi društvi v okviru gasilske zveze, ki zagotavljajo požarno varnost v občini, podpisal aneks k Pogodbi o opravljanju javne gasilske službe v občini Brežice. Pogodba o opravljanju javne gasilske službe velja do l. 2018, vsako leto pa se po sprejemu letnega proračuna občine sklene še aneks o višini letnega sofinanciranja delovanja, letos ta zagotavlja sredstva v višini 297.000 evrov. Letošnji proračun več sredstev namenja za izobraževanje in zdravstvene preglede prostovoljnih gasilcev ter refundacije za tiste, ki se klicu na pomoč odzovejo z delovnega mesta.

 

 

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_2.JPG

Župan občine Brežice Ivan Molan se je predstavnikom Gasilske zveze Brežice in prostovoljnih gasilskih društev zahvalil za požrtvovalno delo in jim zaželel čim manj požarov ter čim več prijetnejših srečanj. Gasilci, ki opravljajo odgovorno delo pomoči in posredovanja ob naravnih in drugih nesrečah imajo tudi pomembno funkcijo v družabnem življenju tako kraja kot občine.

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_3.JPG

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_4.JPG

Predsednik Gasilske zveze Brežice Mihael Boranič pravi, da je podpis aneksa za gasilsko zvezo in požarno varnost občine pomemben korak, saj bodo lahko aktivnosti načrtovane na izhodiščih, ki jih določa občinski proračun. V dolgoročnem načrt investicij je predviden nakup gasilskih vozil za PGD Veliki Obrež in PGD Kapele in nabava zaščitne opreme. Predsednik Gasilske zveze pravi, da se gasilstvo v brežiški občini zaveda svoje odgovornosti,  sredstva za sofinanciranje delovanja gasilske zveze in društev pa so tudi garancija za požarno varnost, ohranjanja varnosti ljudi in premoženja ter delovnih mest.

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_5.JPG

 

Podpisa aneksa so se poleg predsednika Gasilske zveze Brežice Mihaela Boraniča udeležili tudi predstavniki  prostovoljnih gasilskih društev. V občini Brežice deluje kar 31 prostovoljnih gasilskih društev:  PGD Bizeljsko, PGD Brežice, PGD Brežice - okolica, PGD Bukošek, PGD Cerina, PGD Cerklje ob Krki, PGD Dečno Selo, PGD Gaberje pri Dobovi, PGD Globoko, PGD Kapele, PGD Križe, PGD Krška vas, PGD Loče, PGD Mali Obrež, PGD Mihalovec, PGD Mostec, PGD Obrežje, PGD Orešje na Bizeljskem, PGD Dolenja Pirošica, PGD Pišece, PGD Rakovec, PGD Rigonce, PGD Sela pri Dobovi, PGD Gorenje Skopice, PGD Sobenja vas, PGD Spodnja Pohanca, PGD Sromlje, PGD Stara vas - Bizeljsko, PGD Velika Dolina, PGD Veliki Obrež in PGD Župelevec.

 

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_6.JPG

 

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_7.JPG

 

Podpis_aneksa_z_gasilci_2015_9.JPG