Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.05.2015 / Sporočila za javnost

Brežiško občinsko kolesarsko tekmovanje 'Kaj veš o prometu'

Deli na FBNatisni

Brežiško občinsko kolesarsko tekmovanje ''Kaj veš o prometu''...

V organizaciji SPV-Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri občini Brežice je Osnovna šola Brežice v torek, 19.5.2015 gostila učence in učenke osnovnih šol občine Brežice, ki so se pomerili v znanju iz varnosti v prometu. Mlade tekmovalce je pred začetkom pozdravila tudi direktorica občinske uprave Rudman Irena in jim zaželela varno vožnjo in previdnost v prometu.

Tekmovanje "Kaj veš o prometu"  je namenjeno preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja učencev kolesarjev. Tekmovanje je potekalo na občinskem nivoju, tako je šest osnovnih šol v občini Brežice: Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki, Dobova in Globoko prijavilo 18 kolesarjev. Tekmovanje se je izvajalo v skladu s pravili Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenije in je obsegalo tri različne sklope, od teoretičnega preverjanje znanja, ki je tudi letos potekalo preko računalniškega on-line sistema, do praktične vožnje po mestnih ulicah Brežic po vnaprej začrtani trasi, kjer so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov in spretnostne vožnje na poligonu, kjer so tekmovalci izkazali svojo spretnost s kolesi med različnimi ovirami.

Pri izvedbi različnih sklopov tekmovanja so sodelovali inštruktorji avtošol: Posavc iz Brežic, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov in AMD iz Brežic, policisti Policijske postaje Brežice in medicinska sestra Zdravstvenega doma.

Ekipno je prvo mesto zasedla OŠ Artiče, pred OŠ Globoko in OŠ Bizeljsko, med posamezniki pa Kvartuh Rok iz OŠ Artiče,  pred Štarkl Jakobom iz OŠ Globoko in Vogrinc Timom iz OŠ Dobova. Zmagovalec se je s tem uvrstil tudi na državno tekmovanje, ki bo letos potekalo v Novem mestu. Kolo za zmagovalca in ostale nagrade je prispeval SPV Občine Brežice.

Predsednik SPV Občine Brežice

Igor Ilovar