Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

26.05.2015 / Župan

Obisk pobratene Občine Dobřany z Glasbeno šolo Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice, Dobřany, maj - Župan občine Brežice Ivan Molan se je odzval prijateljskemu povabilu pobratene občine Dobřany in obiskal mesto skupaj z Glasbeno šolo Brežice. Mladi glasbeniki, člani citrarskega orkestra in solisti Glasbene šole Brežice, so pod vodstvom Anite Veršec izvedli slavnostni koncert v dvorcu Nebílovy in koncertno dvorano napolnili do zadnjega kotička ter poželi bučen aplavz za izjemen glasbeni dogodek.

  Koncert_Citrarskega_orkestra_G___Bre__ice_v_dvorcu_Nebilovy.JPG

Koncert_2.JPG

Koncert_G___Bre__ice_v_dvorcu_Nebilovy.JPG

Koncert_3.JPG

Župan Ivan Molan se je ob obisku Češke srečal tudi s predstavnikom slovenskega veleposlaništva v Pragi Simonom Konobeljem, začasnim odpravnikom poslov, in mu ob tej priložnosti izročil sliko s podobo brežiškega gradu, enega izmed simbolov brežiške občine.  Odpravnik poslov je izrekel čestitke tako glasbeni šoli kot občini za dolgoletno sodelovanje med pobratenimi organizacijami in pomemben prispevek h krepitvi češko-slovenskih prijateljskih vezi.

 Z___upanom_Dobrany_Martinom_Sobotko_in_slovenskim_odpravnikom_poslov_Simonom_Konobeljem.JPG

Sre__anje_s_slovenskim_odpravnikom_poslov_v___e__ki_Simonom_Konobeljem.JPG

Gostitelj delegacije, župan mesta Dobřany Martin Sobotka je delegaciji predstavil zadnje pridobitve v občini in načrte za prihodnje. Potekali so pogovori o možnostih češko-slovenskega sodelovanja pri evropskih projektih predvsem na področju kulture, kulturne dediščine in turistično-športne infrastrukture.

Dobrany_2015.JPG

Nastop_bre__i__kih_mladih_glasbenikov_na_otvoritvi_razstave.JPG

 Ogled_fotografske_razstave_prof.__Damjana_Prelov__ka.JPG

V nadaljevanju uradnega obiska se je slovenska delegacija z županom na čelu udeležila odprtja fotografske razstave »Oscar Niemeyer | Brasília 55 let« slovenskega umetnostnega zgodovinarja in nekdanjega veleposlanika  prof. Damjana Prelovšeka. Dogodek so z glasbenim programom obogatili  glasbeniki Glasbene šole Brežice.

__upanovo_vino_za_avtorja_razstave.JPG

Razstava_1.JPG

Razstava_2.JPG

 Redno mednarodno sodelovanje poteka tudi med Osnovno šolo Brežice in Osnovno šolo Dobřany (Základní škola Dobřany). V preteklem letu je brežiška osnovna šola gostovala na Češkem z izvirno gledališko predstavo, v letošnjem letu pa so bili češki vrstniki gosti v Brežicah.

Ogled_znamenitega___e__ega_gradu_Krivoklat.JPG

Restavrirana_jahalna___ola_v_Dobrany.JPG