Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

15.05.2015 / Zanimivo

Diplomatski predstavnik Venezuele v Brežicah

Deli na FBNatisni

Pred kratkim je Zavod za šport Brežice obiskal stalni odpravnik poslov Venezuele v Sloveniji Wilmer Armando Depablos in si z zanimanjem ogledal športno dvorano z vsemi razpoložljivimi športnimi površinami.

Med pogovorom z vodstvom javnega zavoda so si izmenjali izkušnje v zvezi z delovanjem in organiziranostjo športa, klubov, vadbe ter izgradnjo in vzdrževanjem športne infrastrukture. Poudarek je bil na množičnem športu. Po besedah venezuelskega odpravnika poslov Depablosa  je v Venezueli šport pomemben del državnega programa, s pomočjo katerega si prizadevajo vplivati na izkoreninjenje posameznih  negativnih oblik izkoriščanja prostega časa med mladino. Iz tega razloga finančno podpirajo meddržavne izmenjave športnikov ter skušajo pridobiti znanja in izkušnje dobrih praks na tem področju.

 

Z___obisk_venezuelskega_veleposlanika_1.jpg

 

Z___obisk_venezuelskega_veleposlanika_2.jpg

Odpravnik poslov Depablos je z zanimanjem prisluhnil predstavitvi načina financiranja športa na slovenskem lokalnem področju. Med pogovori so se dotaknili tudi teme razvoja športnega turizma. Soglasno so  ugotovili, da  imata na tem področju obe državi velik potencial za razvoj nadaljnjega sodelovanja. Srečanje je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju.  

Vir:  Zavod za šport Brežice