Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.06.2015 / Sporočila za javnost

Brežice bodo prizorišče 39. srečanja mladih slovenskih športnikov iz obmejnih dežel

Deli na FBNatisni

Brežice, 1. junij – Športna zveza Brežice in Občina Brežice bosta 19. in 20.6.2015 gostili 39. srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel, ki ga Olimpijski komite Slovenije vsako leto pripravi za mlade slovenske športnike iz zamejstva - Furlanije Julijske-Krajine, avstrijske Koroške, Porabja na Madžarskem in Hrvaške. Tradicionalna prireditev, ki je namenjena vzpostavljanju ter ohranjanju medsebojnih stikov in prijateljskih vezi med mladimi zamejskimi Slovenci in spoznavanju matične domovine, se vsako leto odvija v drugem kraju.

Olimpijski_komite_Slovenije_v_Bre__icah_19.JPG

Na delovnem srečanju so se z županom občine Brežice Ivanom Molanom sestali predstavniki zamejskih Slovencev iz Italije in Avstrije ter predstavnika Olimpijskega komiteja (OK) Slovenije Miro Cerar st. in Sonja Poljšak, dolgoletna predsednica Komisije za zamejski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije.  Komisija za zamejski šport je v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu glavna organizatorka vsakoletnega športnega dogodka, ki je namenjen druženju mladih Slovencev iz zamejstva in spoznavanju domovine.

Olimpijski_komite_Slovenije_v_Bre__icah_01.JPG

V Brežicah se bodo pri odbojki (ženske), košarki in nogometu (moški)  ter namiznem tenisu (ženske in moški) družili zamejski Slovenci iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške ter mladi brežiški športniki iz Nogometnega kluba Brežice, Koškarskega kluba Brežice ter Namiznoteniškega kluba Dobova. Na športnem srečanju se pričakuje več kot 100 mladih iz štirih držav, kjer živijo Slovenci.

Olimpijski_komite_Slovenije_v_Bre__icah_03.JPG

Župan Ivan Molan je izrazil podporo projektu in že vnaprej izrekel dobrodošlico športnikom v občini Brežice. Veseli ga, da bodo igre potekale v Brežicah, kjer je Olimpijski komite Slovenije  prepoznal kakovostno športno infrastrukturo in privlačno kulturo-turistično vsebino občine.

Olimpijski_komite_Slovenije_v_Bre__icah_08.JPG

Predsednica Komisije za zamejski šport Sonja Poljšak  in predstavnik OK Slovenije Miro Cerar st. sta se strinjala, da je športna prireditev zelo pomembna za seznanitev mladih zamejskih Slovencev s kulturo in domovine ter za ohranitev povezave z matično domovino Slovenijo.

Otvoritvena slovesnost srečanja bo potekala v petek, 19.6.2015, pred Športno dvorano Brežice, s pričetkom ob 18. uri.