Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

22.06.2015 / Zanimivo

V občini začelo delovati Društvo Harmonija za medsebojno pomoč

Deli na FBNatisni

Globoko – V nedeljo, 14. junija 2015, so se v prostorih Krajevne skupnosti Globoko prvič na družabnem srečanju zbrali članice in člani novoustanovljenega društva Harmonija. S svojim delom bodo krepili medsebojno sodelovanje, druženje in pomoč posameznikom, predvsem starejšim, ki bivajo doma, spodbujali medgeneracijsko solidarnost in sožitje ter nudili pomoč posameznikom in družinam v stiski s ciljem izboljšati kvaliteto bivanja v skupnosti.

Stiska starejših, ki bivajo osamljeni v lastnih domovih, je iz dneva v dan večja, pogosto skrita očem javnosti. Projekt Starejši starejšim dela premike, a je potreba na terenu večja. Tako ugotavljajo člani društva Harmonija iz Globokega. Marca letos so se zbrali na ustanovnem zboru in ustanovili društvo za medsebojno pomoč.

Skupna_v_kuhinji_Dru__tvo_Harmonija.jpg

Prva aktivnost na seznamu izvedenih za člane in zainteresirano javnost je nedeljsko druženje, ki je pritegnilo več kot 70 posameznikov. Ti so se pomerili v različnih družabnih igrah, ob katerih ni manjkalo zabave in smeha. Zaključili so s plesom in kovanjem načrtov za prihodnost.

Društvo vabi vse, ki se jim želijo pridružiti, da jih poiščejo na naslovu Društvo za medsebojno pomoč Harmonija Globoko, Globoko 5, 8254 Globoko ali kontaktirajo predsednico Miro Šuler preko elektronske pošte mira@brigita.info.

vir: Društvo Harmonija