Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.07.2015 / Zanimivo

Poletni turistični bus vozi obiskovalce v Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice, 1. julij - V torek, 30. junija, so lahko tisti, ki so se mudili v mestnem jedru Brežic, opazili poletno obarvani avtobus. Turistični avtobus, ki se je prvič predstavil z brezplačnimi vožnjami na festivalu »Brežice, moje mesto«, je »oblečen« v fotografije, ki poleg pestre turistične ponudbe občine Brežice predstavljajo tudi ponudbo bližnjega kopališča ter negovalnih izdelkov za zaščito pred soncem ter tako pričajo o akterjih partnerstva projekta Poletnega turističnega busa.

Turisti__ni_avtobus_2015_25.JPG

Turisti__ni_bus_foto.jpg

Na prvi vožnji je turistični poletni bus v mesto pripeljal prav posebno skupino turistov, ki so bili izbrani v poletni akciji Radia 1. Obiskovalci prejmejo celodnevne brezplačne vstopnice za kopanje v Termah Čatež ter odlično zaščito pred soncem - kremo za sončenje Sundance. Počitniški dan pričenjajo vsak torek s spoznavanjem mesta Brežice z vodovodnim stolpom in srednjeveško Viteško dvorano Brežice.

Pobudnik projekta skupnega turističnega avtobusa so Terme Čatež d.d., ki so v akcijo povabile Radio 1, podjetje DM z izdelki Sundance in Občino Brežice, ta se je odzvala skupaj s Posavskim muzejem Brežice in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Turisti__ni_avtobus_2015_12.JPG

Turistični poletni avtobus bo osem torkov od 30. junija naprej pripeljal v Brežice obiskovalce iz cele Slovenije. V juliju in avgustu bodo mesto obiskali počitnikarji iz Ljubljane, Grosupljega, Novega Mesta, Nove Gorice, Ajdovščine, Cerknice, Celja, Sevnice, Krškega, Kranja, Kamnika, Domžal, Škofje Loke, Trebnjega, Črnomlja, Metlike, Murske Sobote, Maribora, Slovenskih Konjic, Koper, Izole, Sežane, Dravograda, Slovenj Gradca in Velenja.

Turisti__ni_avtobus_2015_19.JPG

Za celostno doživetje mesta in gradu poskrbi brežiški puntar, ki goste pozdravi v avtobusu že pred prihodom v mesto in jim predstavil kraj, kamor prihajajo. Otroci se razveselijo škrata Gvida z bonboni, ki jih pospremi v brežiški grad. Obiskovalci se sprehodijo skozi mestno jedro in si ogledajo muzejske zbirke. Najmlajši spoznavajo skrivnosti gradu s princesami in vitezi. Ogled se zaključi z glasbenim doživetjem Viteške dvorane, ki ga pričarajo učenci Glasbene šole Brežice.

Turisti__ni_avtobus_2015_23.JPG

Verjamemo, da se bodo obiskovalci, navdušeni nad poletnim doživetjem, še kdaj vrnili v naše kraje kot turisti.