Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

09.07.2015 / Župan

Občina Brežice s sofinanciranjem omogočila poletne delavnice več kot 400 otrokom

Deli na FBNatisni

Brežice, Cerklje ob Krki, 9. julij - Župan občine Brežice Ivan Molan je obiskal udeležence in animatorje oratorija v Cerkljah ob Krki. Otroci so županu predstavili kako poteka dogajanje na oratoriju, mu zaupali dogodivščine iz izleta v Maribor in mu zapeli pesem. Župan Ivan Molan je dejal, da Občina Brežice redno namenja sredstva za sofinanciranje organiziranih počitniških dejavnosti otrok, saj se zaveda pomena kakovostno preživetega prostega časa otrok in mladine.

Oratorij_Cerklje_ob_Krki_2015_10.JPG

Župan Ivan Molan na obisku oratorija v Cerkljah ob Krki

 

Oratorij_Cerklje_ob_Krki_2015_17.JPG

Otroci so zapeli oratorijsko pesem

 

Oratorij_Cerklje_ob_Krki_2015_35.JPG

 

Oratorij_Cerklje_ob_Krki_2015_31.JPG

Brez sladoleda ne gre...

 

 

V poletnih mesecih potekajo v občini Brežice  delavnice, tabori in aktivnosti, namenjene otrokom in mladim. Občina Brežice preko javnega razpisa Mladina vsako leto sofinancira izvajanje organiziranih dejavnosti za otroke in mladino. S pomočjo sredstev, ki jih je občina letos namenila za sofinanciranje več kot 10 programov, je 400 otrokom omogočen obiska katere od različnih dejavnosti.

 

Med poletnimi doživetji so otroški planinsko-orientacijski tabor, dva oratorija,  počitniška videodelavnica,  poletni rokometni tabor,  mladinski planinski tabor, poletje ob Krki, … S pomočjo sredstev javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva za leto 2015 pa bo občina sofinancirala in s tem omogočila letovanje na morju tudi 80 otrokom v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Krško.

Poleti tudi brezplačna športna vadba za vse generacije

Del evropskega projekta Šport za zdravo starost, katerega nosilec je Občina Brežice, so tudi različne oblike športne vadbe, prilagojene starejšim. Na brezplačne vadbe so vabljeni vsi, ki si želijo spoznati nove oblike vadbe ali pa se razgibati v prijetni družbi pod vodstvom usposobljenih trenerjev. Vadbe se bodo pričele v drugi polovici meseca julija, urnik vadb bo dostopen na https://www.facebook.com/SportsForHealtyAging.