Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.07.2015 / Projekti

Šolarji se bodo jeseni vrnili v energetsko učinkovitejšo šolo

Deli na FBNatisni

Brežice, Velika Dolina – Stavba Osnovne šole Velika Dolina je bila v l. 2014 energetsko sanirana, zamenjana je bila streha in del stavbnega pohištva, v letošnjem letu pa bo z ureditvijo kotlovnice posodobljen ogrevalni sistem šole, dograjen bo z izkoriščanjem obnovljivih virov energije. Z izvedenimi deli, ki bodo trajala predvidoma od 3. avgusta do začetka septembra, se pričakuje bistvena manjša poraba energentov za ogrevanje, kar bo predstavljalo tudi določen prihranek pri stroških.

Ureditev kotlovnice OŠ Velika Dolina - nadgradnja energetske sanacije iz l. 2014

 

Projekt »Ureditev kotlovnice OŠ Velika Dolina« predstavlja drugo fazo energetske sanacije stavbe osnovne šole. V prvi fazi (2014) je občina s pomočjo evropskih sredstev izvedla posege na stavbnem ovoju (zamenjava strehe in stavbnega pohištva), v drugi fazi sledi posodobitev ogrevalnega sistema šole in dograditev sistema ogrevanja z izkoriščanjem obnovljivih virov energije.

 

 

Energetska_sanacija_O___Velika_Dolina__v_1._fazi_je_bila_zamenjana_celotna_streha.jpg

 

 

Ogrevanje šole bo potekalo s toplotno črpalko zrak – voda, obstoječi vir energije - plin, ki je eden najdražjih energentov, pa bo uporabljen le v primeru izjemno nizkih temperatur. Dotrajani plinski kotel iz leta 1997 bosta zaradi dotrajanosti in slabih izkoristkov nadomestila dva nova kondenzacijska plinska kotla, ki bosta imela bistveno boljše izkoristke energenta od obstoječega.

 

Toplotna___rpalka_zrak_voda.jpg

 

Namen investicije je vgradnja kvalitetnega in zanesljivega sistema ogrevanja, ki bo optimalno prilagojen dejavnosti šole in bo zagotavljal energetsko učinkovitost objekta. Predviden začetek del je 3. avgust, zaključek del pa je načrtovan v začetku septembra 2015.

 

100.000 evrov vreden projekt

 

Vrednost celotnega projekta znaša 100.000 evrov, od tega predstavlja vrednost pogodbenih del dobrih 75.000 evrov. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Savaprojekt d.d., izvajalec del pa je v postopku javnega naročanja izbrani najugodnejši ponudnik, to je podjetje Sl-inženiring d.o.o s podizvajalcem Antea Bojsno d.o.o.. Na javni razpis je sicer prispelo 8 ponudb različnih izvajalcev.