Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

18.08.2015 / Zanimivo

Odprta vaja ansambla Amsterdam Corelli Colective pri Martinovih v Globočicah

Deli na FBNatisni

V brežiški občini imamo izjemno priložnost udeležbe na odprti vaji ansambla Amsterdam Corelli Colective v sklopu dogodkov festivala stare glasbe SEVIQC Brežice. Ansambel je v Sloveniji na 10 dnevni rezidenci v okviru projekta eeemerging. Bivajo in delajo na turistični kmetiji pri Martinovih, kamor vas v ponedeljek, 24.8.2015, ob 17. uri prijazno vabimo na zanimiv dogodek – odprto vajo.

Odprta vaja je namenjena vsem, ki jih zanima glasba in delo z umetniki ter bi radi doživeli, kako zgleda priprava koncertnega programa, izvedeli kako in kje glasbeniki dobijo idejo za koncept koncerta ter navsezadnje, kako iz ideje nastane vrhunska izvedba koncerta. V ponedeljek, 24.8.2015, ob 17:00, bodo na odprti vaji pokazali ustvarjalni delovni proces in kako nastaja glasba, ki jo potem slišimo na koncertih. Odprta vaja bo potekala na Turistični kmetiji pri Martinovih, Globočice 8, 8262 Krška vas. Vstopnine ni.

Amsterdam Corelli Colective

Do konca festivalskega poletja SEVIQC Brežice nas v brežiški občini čakata  še dva koncerta z ansambloma Amsterdam Corelli Colective (Brežice, 22.8.2015) in Musica Aeterna (Mokrice, 25.8.2015) - več o koncertih na http://www.seviqc-brezice.si/amsterdam-corelli-collective-nl.5.html in http://www.seviqc-brezice.si/amsterdam-corelli-collective-nl.7.html.