Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.08.2015 / Projekti

OŠ Cerklje ob Krki od 1.9. na nadomestni lokaciji

Deli na FBNatisni

Cerklje ob Krki – Največji projekt na področju vzgoje in izobraževanja v brežiški občini je projekt rekonstrukcije in dozidave OŠ Cerklje ob Krki in vrtca. Med izvajanjem investicije bodo šolarji imeli pouk v nadomestnih prostorih v stavbi Vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki.

Priprave na začetek projekta rekonstrukcije in dozidave OŠ Cerklje ob Krki

Občina Brežice bo za novo šolo namenila 6 milijonov evrov. Izbrani so izvajalci za tri sklope (elektro, strojne instalacije ter zunanjo ureditev) investicije. Izbor izvajalca za sklop 1 – gradbeno obrtniška dela ter izvedbo strokovnega nadzora je v teku. Pričetek gradnje nove šole je predviden za jesenske mesece letošnjega leta,  zaključek gradnje pa do konca prve polovice leta 2017 in vselitev v novo šolo 1. 9. 2017.

OŠ Cerklje ob Krki od 1.9. na nadomestni lokaciji

19. avgusta 2015 so v OŠ Cerklje ob Krki pričeli s selitvijo v nadomestne prostore v stavbi C v Vojašnici Jerneja Molana Cerklje ob Krki. Pri selitvi šoli pomagajo pripadniki slovenske vojske. Pouk bo na nadomestni lokaciji potekal predvidoma dve šolski leti – 2015/2016 in 2016/2017, do izgradnje nove šole in vrtca. Vhod do šolske stavbe je s ceste, ki pelje mimo vojašnice od Cerkelj ob Krki do Črešnjic pri Cerkljah.

V nadomestnih prostorih bo organiziranih 13 šolskih oddelkov in 2 oddelka vrtca, dva oddelka vrtca pa ostajata nad trgovino Tuš v Cerkljah.

Naslov šole, telefonske številke in elektronski naslovi ostajajo enaki.

Selitev OŠ Cerklje ob Krki

Sprememba ure pričetka pouka in voznega reda avtobusa

Pouk se bo zaradi lažje organizacije dela začenjal ob 7.40 uri. Vozni red šolskega avtobusa se je zato nekoliko spremenil, saj bo avtobus prevažal tudi šolarje iz Cerkelj ob Krki in Župeče vasi. Avtobus bo ustavljal  pred cerkvijo in pekarno. Nova dnevna razporeditev dela in vozni red avtobusa sta objavljena na šolski spletni strani ().

Šolska prehrana

Malico in kosilo za otroke bodo pripravljali v kuhinji vojašnice. Malico in kosila za otroke vrtca bodo dostavljali v igralnice, prav tako malico za šolarje, kosilo za osnovnošolske otroke pa bo potekalo organizirano v jedilnici vojašnice.

Športna vzgoja

Pri pouku športne vzgoje bodo učenci uporabljali eno izmed učilnic v nadomestni stavbi in dve urejeni igrišči v okolici vojašnice. Zunanja igrala bodo prestavljena na travnate površine ob vojašnici.

Prvi šolski dan

Prvi šolski dan se bodo delavci šole in učenci srečali v telovadnici OŠ Cerklje ob Krki, po uvodnem programu bodo skupaj zapustili stavbo in peš odšli do nadomestne lokacije, kjer si bodo najprej ogledali prostore, potem pa pričeli z izvajanjem pouka. Prvega šolskega dneva se bo udeležil tudi župan občine Brežice Ivan Molan.

 

Vir: Oddelek za družbene dejavnosti Občine Brežice in OŠ Cerklje ob Krki (zanjo Sandra Glogovšek, v.d. ravnatelja)