Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.09.2015 / Sporočila za javnost

Učenke in učenci OŠ Cerklje ob Krki začeli s poukom na novi lokaciji

Deli na FBNatisni

Cerklje ob Krki – Učenke in učenci Osnovne šole Cerklje ob Krki so se skupaj s starši na prvi šolski dan zbrali v telovadnici šole, ki bo v naslednjih dveh letih deležna temeljite rekonstrukcije in obnove. Zbrane je pozdravil župan občine Brežice Ivan Molan, ki je učiteljem in učencem ter ostalim zaposlenim zaželel uspešno delo v novem šolskem letu in čim prijetnejše bivanje v nadomestnih prostorih. Župan se je skupaj z novo ravnateljico dr. Stanko Preskar, predstavnikom vojašnice majorjem Alešem Zajcem, učenci, učitelji ter starši odpravil na ogled nadomestnih prostorov šole v objektu cerkljanske vojašnice, kjer bo šola delovala do jeseni 2017.

Slovo od stare šole

 

V obnovljenem in urejenem objektu Vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki deluje 13 oddelkov osnovne šole in dva oddelka vrtca. V vrtcu, ki ima dva oddelka še v prostorih nad trgovino Tuš, je v letošnjem šolskem letu vpisanih 78 otrok, v šoli pa si nabira znanja 191 učencev in učenk, od tega je letos prvič sedlo v šolske klopi 23 prvošolk in prvošolcev.

 

 

Nadomestna šola

Prvi razred pred odhodom v šolo

Igralnica

Razred

Prvošolci in prvošolke so se skupaj s starši zbrali na igrišču pred šolo, se seznanili s svojimi učiteljicami in se odpravili v razred, kjer so v spremstvu staršev preživeli svoj prvi šolski dan.

V prvem razredu

Župan Ivan Molan je dejal, da sta občina in šola poskrbeli za najvišjo varnost na poti v šolo. Urejena je tudi posebna pešpot od glavnega vhoda vojašnice do šole, ki je z vseh strani zaščitena z ograjo, novost je tudi avtobusni prevoz, ki bo po novem v šolo vozil tudi otroke iz Cerkelj ob Krki (dve novi postajališči – pri cerkvi in pri pekarni Pegam, vozni red je objavljen na spletni strani šole http://sola.cerkljeobkrki.si/).

Župan se je vojašnici zahvalil za sodelovanje, starše otrok pa povabil, da skupaj s šolo poskrbijo za varnost otrok na poti v šolo.

Pešpot

Šole in vrtci v občini Brežice

V šolskem letu 2015/2016 so prvič vstopili v šolo 203 prvošolci. Osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini v novem šolskem letu obiskuje 1893 učenk in učencev. V vrtcih je vpisanih 885 otrok, za otroke v šolah in vrtcih pa skrbi 574 delavcev.