Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.09.2015 / Župan

Aktivni udeleženec projekta Šport ZA zdravo starost tudi župan

Deli na FBNatisni

Brežice, Plitvice – V Brežicah se je 16.9. zaključil 4-dnevni turistični paket Športni oddih, ki je del evropskega projekta »Šport ZA zdravo starost«, s katerim želi občina promovirati športne aktivnosti med starejšimi ter jih spodbuditi k vključevanju v različne športne vadbe. Eno izmed štiridnevnih aktivnosti je predstavljal vodeni pohod v Narodnem parku Plitvice, ki se ga je udeležil tudi župan občine Brežice Ivan Molan.

 

 

 

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 102

Šport priložnost za turizem in zdravje

“Cilj 4-dnevnega športnega oddiha je preveriti možnost ponudbe turističnega oddiha ciljni skupini 65+, ki povezuje športni potencial občine in zdravstvene storitve s turističnimi vsebinami,” je pojasnila vodja projekta »Šport ZA zdravo starost« Patricia Čular. Poleg aktivnosti splošne rekreativne vadbe, pilatesa, nordijske hoje ter vodne vadbe v Termah Paradiso so se udeleženci Športnega oddiha izobraževali tudi na številnih predavanjih z zdravstvenega področja, večeri pa so bili namenjeni sproščeni zabavi.

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 103

Projekt financiran s sredstvi Evropske komisije

Občina Brežice je projekt »Šport ZA zdravo starost (Sports for Healthy Aging)« prijavila na razpis Evropske komisije programa Erasmus+  za aktivnosti na področju športa. Projekt sledi ciljem promocije evropskega tedna športa, ta je letos prvič potekal od 7. do 13. septembra. Evropska komisija želi s tem prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu in vlogi športa za zdravje posameznika ter skozi podprte aktivnosti premakniti čim večje število ljudi iz udobja kavčev dnevnih sob v različne športne aktivnosti.

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 109

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 112

26. septembra bo mesto prizorišče vrhunske športno-zabavne prireditve

V Brežicah projekt poteka že vse od 13. julija, aktivnosti brezplačne športne vadbe, katerih se je do sedaj udeležilo preko 500 uporabnikov, pa se zaključujejo 30. septembra. Ob zaključku projekta se bo 26.9. od 15. ure dalje v starem mestnem jedru odvijal tudi dogodek “#BEACTIVE – Športna predstava sredi Brežic”, kjer se obeta vrhunsko športno-zabavno dogajanje. Med drugim bo nastopila košarkarska šov skupina Dunking Devils, svoje ultramaratonske izkušnje bo z Brežicami delil Dušan Mravlje, obeta pa se tudi predstava na BMX/skate poligonu in številne druge zanimivosti.

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 117

V sklopu projekta Šport ZA zdravo starost na pohodu v Nacionalnem parku Plitvi1 107

Erasmus