Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.10.2015 / Zanimivo

Začel se je Brežiški oktober

Deli na FBNatisni

Oktober je za občino Brežice praznični mesec, saj 28. oktobra obeležujemo občinski praznik v spomin na ustanovitev Brežiške čete. Vsako leto društva, javni zavodi in organizacije pripravijo različne prireditve, letos bodo lahko občanke in občani ter ostali obiskovalci izbirali med več kot 70 dogodki v organizaciji društev, klubov, javnih zavodov in ostalih organizacij.

Program Brežiškega oktobra

Letošnje leto bo potekal že 39. pohod »Po poteh Brežiške čete«, tokrat s pričetkom pohoda v Pišecah, pohodniki pa bodo lahko aktivni tudi na Sromeljski pešpoti in grajski pešpoti (Bizeljsko). POK – podjetniško-obrtni in kmetijski sejem bo poskrbel za živahno dogajanje pri in v Športni dvorani v Brežicah 17. in 18. oktobra.

Tradicionalna je tudi razstava malih živali, ki jo pripravi Društvo rejcev malih živali, društvo PoPasje pa bo pripravilo tudi dobrodelno prireditev za živali.

V mesecu dni se bodo zvrstile slikarske in fotografske razstave, športni dogodki, prireditve ob pomembnih obletnicah društev, različna predavanja in številni koncert domačih kulturnih društev.

Ob dnevu invalidov in bolnikov občine Brežice 26. oktobra se bodo društva invalidov in bolnikov, ki delujejo na področju brežiške občine, predstavila v prostorih Mladinskega centra Brežice, ta dan bodo za obiskovalce pripravili tudi gledališko predstavo »Mali princ prinaša zdravje«.

Več podatkov o programu Brežiškega oktobra 2015 je na voljo na spletni strani Občine Brežice – www.brezice.si.