Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.11.2015 / Župan

Postavljanje ovir na zeleni meji brez posebnih vplivov na življenje v občini

Deli na FBNatisni

Veliki Obrež, Brežice, 11. november – Prebivalci občine Brežice naslavljajo na župana Ivana Molana vprašanja, kaj postavitev tehničnih ovir na zeleni meji pomeni za življenje v občini. Tehnične ovire, ki jih postavlja država, so namenjene zagotavljanju nadzorovanega prehoda schengenske meje in pomenijo večjo varnost za prebivalce ob meji, ker bodo preprečevale nekontrolirano gibanje migrantov po poljih, travnikih in vaseh. Po podatkih pristojnih službe so vsi mejni prehodi s sosednjo državo odprti in delujejo, življenje in delo v občini Brežice pa potekata normalno.

Kot pravi župan Ivan Molan, ki dnevno spremlja razmere v občini na terenu, ga je sekretar Ministrstva za notranje zadeve v torek, 10. novembra, obvestil o začetku postavljanja tehničnih ovir na zeleni meji. Ukrep je začasne narave in namenjen usmerjanju beguncev na določene zbirne točke za kontroliran prehod preko meje.

Postavljanje tehničnih ovir na zeleni meji na same aktivnosti in življenje v brežiški občini in v Dobovi nima posebnega vpliva, delovanje in poslovanje potekata nemoteno, pojasnjuje župan.

Prebivalci ob meji imajo svoja polja in travnike tudi v sosednji državi, saj meja med državama ne poteka povsod po reki Sotli