Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.12.2015 / Projekti

V Cerkljah ob Krki podpisali pogodbe za izgradnjo nove šole

Deli na FBNatisni

Cerklje ob Krki, 2. december – Župan občine Brežice Ivan Molan je v nadomestnih prostorih Osnovne šole Cerklje ob Krki, v stavbi vojašnice Jerneja Molana, z izvajalci del in strokovnega nadzora podpisal pogodbe v skupni vrednosti 5,3 milijona evrov za izvedbo projekta Rekonstrukcija in dograditev OŠ Cerklje ob Krki. Po besedah župana Ivana Molana gre za eno največjih investicij na področju občine, ki bo otrokom in zaposlenim na šoli in v vrtcu omogočila kakovostne pogoje za delo in učenje. Dela na terenu se bodo pričela januarja 2016, zaključek gradbenih del je načrtovan v juliju 2017 s pridobitvijo uporabnega dovoljena. V letu 2017 bo potekalo opremljanje nove šole, pouk pa se bo začel v novih prostorih v letu 2018.

Prvič izbirali izvajalce za posamezne sklope del

Občina Brežice je javno naročilo prvič izpeljala tako, da so bila dela izgradnje razdeljena na štiri glavne sklope: gradbeno obrtniška dela, strojne instalacije, elektro instalacije in zunanja ureditev. Izbrani izvajalci po sklopih so AS-PRIMUS d.o.o. za gradbeno obrtniška dela, za strojne instalacije KOLEKTOR KOLING d.o.o ter za elektro instalacije in zunanje ureditve KOSTAK d.d., strokovni nadzor nad deli bo izvajalo podjetje SAVAPROJEKT d.d..

Podatki o projektu Rekonstrukcija in dozidava OŠ Cerklje ob Krki

DSC 1571

Otroci in zaposleni se veselijo novih prostorov

Zaposleni na šoli se skupaj z ravnateljico dr. Stanko Preskar veselijo novih prostorov, ki bodo omogočili optimalne pogoje za delo in učenje. Ravnateljica pravi, da je podpis pogodbe vsekakor prelomnica na poti do nove šole in daje nov zagon za delo v  nadomestnih prostorih v vojašnici, saj se zavedajo, da bodo po dveh letih pričeli s poukom v novem objektu. Projekt bo ohranil najstarejši objekt obstoječe šole, novejši prizidek k šoli pa bo porušen, na njegovi lokaciji bo zgrajena nadomestna stavba za šolo in vrtec skupaj s telovadnico. Novi šolski prostori bodo namenjeni za 9 do 12 oddelkov šole in 5 oddelkov vrtca, skupaj za maksimalno predvideno število učencev 252 in za 110 otrok vrtca (trenutno obiskuje šolo 197 učencev, v vrtec pa je  vključenih 82 otrok).

Zmagovalni predlog rešitve Pogled z ulice

Pogled na novo šolo

Projekt tudi rezultat arhitekturnega natečaja

Projektanti investicije so bili izbrani na arhitekturnem natečaju v letu 2014,  ki ga je Občina Brežice izvedla skupaj z Arhitekturno zbornico Slovenije. Na natečaj je prispelo 32 predlogov, med katerimi je bila izbrana rešitev arhitektov Roka Žnidaršiča in Jerneje Fišer Knap s sodelavci, za katero je značilno povezovanje novega objekta z naravo, ki obdaja šolo. Tako bo večina učilnic in vse igralnice orientirane na jug k zelenju in svetlobi.

Nadomestna šola

Nadomestni prostori šole v objektu vojašnice Jerneja Molana

O___Cerklje_ob_Krki.JPG

Stara stavba OŠ Cerklje ob Krki čaka na začetek del januarja 2016