Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.12.2015 / Župan

Novo šolsko vozilo najlepše božično darilo za dobovske osnovnošolce

Deli na FBNatisni

Dobova, 23. december – Na sončno decembrsko dopoldne so se pred Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča zbrali učenke in učenci z učitelji na prijetnem dogodku, svečani predaji novega šolskega vozila v namen. Osnovnošolci so pripravili kratek kulturni program, ravnateljica šole Ivana Baškovič pa je v nagovoru predstavila za šolo izjemno pomembno pridobitev. Šolski kombi prevaža otroke iz oddaljenih krajev, uporabljajo ga za prevoze na šolska tekmovanja in za prevoz hrane iz centralne kuhinje na podružnično šolo v Kapelah. Župan občine Brežice Ivan Molan je ob simbolični predaji ključa novega kombija ravnateljici Ivani Baškovič dejal, da se občina Brežice trudi za zagotavljanje enakih pogojev za vse otroke v občini, kar je zahtevno, saj je v občini kar osem osnovnih šol.

S kombijem skrbijo za prevoz otrok in prevoz hrane do podružnične šole

Po besedah ravnateljice Ivane Baškovič so na šoli pomembne pridobitve, zamenjave dotrajanega 12 let starega kombija za novega, zelo veseli. V času, ko so bili brez starega vozila in so čakali na novega, so spoznali kako pogosto ga potrebujejo in koliko stvari lahko uredijo z njegovo pomočjo – od prevozov otrok v šolo in na tekmovanja do prevoza hrane na podružnično šolo v Kapele.

Novi kombi znamke Volkswagen (8 + 1)  je bil izbran v postopku javnega naročanja kot najugodnejšimi med tremi prispelim ponudbami, pri tem so bila upoštevana tudi  Uredbe o zelenem javnem naročanju, kar pomeni, da je bilo izbrano vozilo z nižjo obremenitvijo za okolje. Investicija nakupa vozila je znašala dobrih 31.000 evrov.

IMG 5144

Zagotavljanje enakih pogojev

Občina Brežice skuša v okviru proračunskih sredstev zagotoviti enake pogoje vsem osnovnim šolam in vrtcem. V skladu z vlaganji na področju vzgoje in izobraževanja, kamor sodi tudi nakup novih šolskih vozil, občina ustvarja enake pogoje za delo in učenje v vseh osmih osnovnih šolah.  V naslednjih treh letih bo tako največji projekt na izobraževalnem področju rekonstrukcija in gradnja prostorov za Osnovno šolo Cerklje ob Krki, za katero se bodo dela na terenu pričela v mesecu januarju.

IMG 5140Otroci so bili veseli novega vozilaOtroci so si ogledali nov kombiPredaja ključevupan in ravnateljica s hišnikoma, ki bosta skrbela za novi kombi