Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.01.2016 / Zanimivo

Občanka občine Brežice Marija Gregl praznovala 103. rojstni dan

Deli na FBNatisni

Brežice, januar – Dom upokojencev Brežice je pripravil praznovanje za svojo najstarejšo stanovalko gospo Marijo Gregl ob praznovanju njenega 103. rojstnega dne. Slavljenko je v sončnem nedeljskem dopoldnevu obiskal župan občine Brežice Ivan Molan in ji voščil dobrega počutja, prav tako pa so slavljenko obiskali tudi njeni sorodniki. Trije člani domskega pevskega zbora Žarek so slavljenki zapeli in gospa Marija se jim je pri petju pridružila.

Gospa Marija Gregl prebiva v Domu upokojencev Brežice od leta 2001 in je ostalim varovancem znana po pozitivni naravnanosti in prijaznosti. Visoki jubilej je tokrat praznovala kar v svoji sobi, saj ji zdravje ne dopušča, da bi se poveselila skupaj z ostalimi sostanovalci, kateri o gospe Mariji govorijo zelo spoštljivo. Gospo Marijo so tako ob praznovanju njenega 103. rojstnega dne obiskali župan občine Brežice Ivan Molan, predstavnik Društva izgnancev Bizeljsko in Območnega združenja Rdečega križa Bizeljsko Rok Kržan ter njeni sorodniki.

IMG 5654

Marija Gregl se je rodila 17. januarja 1913 v Orešju na Bizeljskem. V življenju se je srečevala z različnimi preizkušnjami, ki jih je pogumno in z zaupanjem premagovala. Družino je preživljala s trdim delom po okoliških kmetijah in sama vzgajala svojih pet otrok, danes pa jo v Domu upokojencev Brežice obiskujejo vnuki in pravnuki. Gospa Marija je zelo veliko brala in prav zaradi tega ohranjala svoj spomin in bistri duh, še vedno pa jo razveselita lepo petje in glasba.

IMG 5677IMG 5676IMG 5674IMG 5672

IMG 5667IMG 5669IMG 5666