Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.02.2016 / Sporočila za javnost

Uspešno izvedena reorganizacija občinske uprave Občine Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice, februar – Delo in naloge lokalne samouprave se spreminjajo in dopolnjujejo zato je Občina Brežice pripravila predlog reorganizacije občinske uprave, ki ga je na oktobrski seji l. 2015 v 2. obravnavi potrdil Občinski svet. Novi Odlok o organizaciji in delovnem področju občinske uprave ohranja zaposlitve, hkrati pa želi z drugačno organiziranostjo doseči boljšo učinkovitost in optimalno delovanje izvajanje nalog iz pristojnosti občine.

Glede na področje dela je uprava organizirana v sedem enot (prej šest) - Kabinet župana, Oddelek za pravne in splošne zadeve, Oddelek za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj, Oddelek za investicije, občinsko premoženje in javna naročila, Oddelek za komunalno infrastrukturo in  gospodarske javne službe, Oddelek za prostor in Oddelek za  finance in računovodstvo.

Organizacijska shema občinske uprave

Imenik oddelkov občinske uprave

Vodenje oddelkov in prostorske spremembe

Kabinet župana vodi direktorica občinske uprave Irena Rudman, Oddelek za pravne in splošne zadeve Barbara Šoba, Oddelek za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Patricia Čular, Oddelek za investicije, občinsko premoženje in javna naročila Anica Hribar, Oddelek za komunalno infrastrukturo in  gospodarske javne službe Alenka Laznik, Oddelek za prostor mag. Urška Klenovšek in Oddelek za  finance in računovodstvo Aleksander Denžič.

Zaradi reorganizacije je prišlo do sprememb razporeditve nekaterih oddelkov in zaposlenih v občinski stavbi. Oddelek za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj se nahaja v 2. nadstropju občinske stavbe (podstrešje levo), pisarne pa so zamenjali tudi nekateri drugi uslužbenci, glede na področje dela na novo organiziranih oddelkov. Ker je občina še v postopku zamenjave oznak na pisarnah in usmerjevalne table, so občankam in občanom vse informacije v zvezi s spremembami na voljo v sprejemni pisarne občine (pritličje desno) ali na spletni strani občine (www.brezice.si).

Z reorganizacijo Občina Brežice sledi svoji viziji, del te je tudi uvedba sistema vodenja kakovosti v l. 2009 (ISO standard), in sicer zagotoviti optimalne pogoje za razvoj in visoko kakovost bivanja v občini Brežice.