Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.02.2016 / Civilna zaščita

Dan enotne evropske številke klica v sili 112

Deli na FBNatisni

Brežice: Kinološko društvo Brežice je ob dnevu številke klica v sili 112 na stojnici predstavila svojo dejavnost...

11. februar je mednarodni dan enotne evropske številke 112 klica v sili. Leta 1991 je ministrski svet Evropske zveze odločil, da bo enotna evropska številka za klic v sili 112. Na njo lahko kadarkoli dobite operaterja Regijskega centra za obveščanje Brežice, ki po potrebi aktivira nujno medicinsko pomoč, gasilce, nujno veterinarsko pomoč, gorsko reševalno službo, jamarsko reševalno službo, potapljaško reševalno službo, policijo ter druge organizacije v sistemu zaščite, reševanja in pomoči.

Kinološko društvo Brežice je ob mednarodnem dnevu enotne evropske številke 112 klica v sili, 11.2.2016 predstavilo na stojnici na Cesti prvih borcev v Brežicah, svojo človekoljubno dejavnost, ki jo izvajajo s šolanjem reševalnih psov s katerimi sodelujejo v iskalnih akcijah pogrešanih oseb.

Kinološko društvo je v občinskem sistemu zaščite, reševanja in pomoči in je s Civilno zaščito občine Brežice že sodelovalo tako na vajah, kot v resnični akciji iskanja pogrešane osebe, ki se je zaključila uspešno, z najdbo pogrešane osebe.

Višji svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

Predstavitev Kinološkega društva Brežice na stojnici ob dnevu 112

Foto: Nejc Zorko