Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

30.03.2016 / Projekti

Napredovanje del pri gradnji nove šole v Cerkljah ob Krki

Deli na FBNatisni

Cerklje ob Krki, marec – Dela gradnje nove stavbe osnovne šole, vrtca in telovadnice v Cerkljah ob Krki napredujejo v skladu z načrti. Po rušitvi večine delov nekdanjega objekta šole, ohranjen je le najstarejši deli šole, so v mesecu marcu potekali izkopi gradbene jame in betoniranje. Pod novimi temelji vrtca pri OŠ Cerklje ob Krki je podložen beton, sledi pa betoniranje temeljev. Po zaključenih arheoloških raziskavah se nadaljujejo dela izkopa gradbene jame za novo telovadnico pri osnovni šoli.

Na področju gradbišča odkrili ostanke prazgodovinske keramike

V začetku meseca so na področju gradbišča potekale arheološke raziskave. Arheologi so po zaključku raziskav, ki so potekale v območju zahodno od šole,  podali pojasnilo, da do nadaljnjega ni potrebe po prisotnosti arheološke ekipe na gradbišču.  V času raziskave so arheologi našli 5 prazgodovinskih odlomkov keramike.

Arheološka izkopavanja na območju telovadnice OŠ Cerklje ob KrkiFragmenti prazgodovinske keramike najdene pri OŠ Cerklje ob Krki

Rekonstrukcija in dograditev OŠ Cerklje ob Krki

Projekt Rekonstrukcija in dograditev OŠ Cerklje ob Krki je ena največjih investicij na področju občine. Novi prostori šole bodo otrokom in zaposlenim na šoli in v vrtcu omogočila kakovostne pogoje za delo in učenje. Celotna vrednost projekta (poleg gradbenih del še izdelava dokumentacija, arhitekturni natečaj, oprema in odkup zemljišč) znaša kar 6,26 milijona evrov. Dela na terenu so se pričela januarja 2016, zaključek pa je načrtovan v juliju 2017 s pridobitvijo uporabnega dovoljena.

IMG 6695IMG 6697Pogled na gradbišče nove OŠ Cerklje ob Krki

Nova šola, vrtec in telovadnica

Novi šolski prostori bodo namenjeni za 9 do 12 oddelkov šole in 5 oddelkov vrtca, skupaj za maksimalno predvideno število učencev 252 in za 110 otrok vrtca (trenutno obiskuje šolo 197 učencev, v vrtec pa je vključenih 82 otrok).

Novi del šole bo tako sestavljen iz treh komponent: samostojnega objekta vrtca na vzhodni strani parcele, ki mu bo zagotovljena suha povezava s šolo, ta predstavlja osrednji del in bo lociran južno od obstoječega starega objekta s katerim bo povezan s hodnikom ter objekt telovadnice na severno zahodnem delu parcele, ki bo delno vkopana v zemljo. Večina učilnic in vse igralnice bodo orientirane na jug.

Podložni beton pod novimi temelji vrtca pri OŠ Cerklje ob KrkiNotranjost ohranjenega najstarejšega dela stavbe OŠ Cerklje ob KrkiGradbena jama ob ohranjenem najstarejšem delu OŠ Cerklje ob Krki

Izvajalci in strokovni nadzor

Občina Brežice je javno naročilo prvič izpeljala tako, da so bila dela izgradnje razdeljena na štiri glavne sklope: gradbeno obrtniška dela, strojne instalacije, elektro instalacije in zunanja ureditev. Izbrani izvajalci po sklopih so AS-PRIMUS d.o.o. za gradbeno obrtniška dela, za strojne instalacije KOLEKTOR KOLING d.o.o ter za elektro instalacije in zunanje ureditve KOSTAK d.d., strokovni nadzor nad deli pa izvaja podjetje SAVAPROJEKT d.d..